УЕФА: Левски няма да бъде изхвърлен от Европа


УЕФА: Левски няма да бъде изхвърлен от Европа
Снимка: Официален сайт на Левски

3449 0

След като се класира за Лига Европа, Левски може да е напълно спокоен за участието си в турнира. Днес от УЕФА обявиха на официалния си сайт, че "сините" вече не са застрашени от изваждане от европейските клубни турнири. Припомняме, че през декември миналата година столичани бяха заплашени да не играят в Европа за 2 години заради просрочени задължения към 30 септември 2018 г.

"Бяха показани доказателства пред Контролния орган за финансите на клубовете, които удовлетвориха членовете на Съдебната камара и показаха, че дълговете са изплатени, а сроковете са спазени. Точно затова наказанието за изхвърляне от Европа се отменя и няма да влезе в сила изобщо", написаха от УЕФА на сайта си.

В края на миналата година към Левски имаше няколко иска за неизплатени задължения. Малко след това вече бившият собственик на тима Спас Русев сдаде властта и с финасовата част се заеха близки до бизнесмена Васил Божков. Управление беше поето от новия изпълнителен директор Павел Колев, който успя да спести изхвърлянето на "сините" от Европа, след като бяха платени малко над 2 млн. лева.

Нападателят на тима Валери Божинов, който вкара победното попадение срещу Етър в баража за Европа, постави висока цел пред тима - ето каква.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички