Шефът на НКП: Щом е за спорта, защо не национализират бизнесите и на Ганчев и Домусчиев?


Шефът на НКП: Щом е за спорта, защо не национализират бизнесите и на Ганчев и Домусчиев?
Снимка: levski.bg

3125 0

Председателят на НКП на Левски Степан Хиндлиян не вярва, че законопроектът за хазартните игри се прави в интерес на българския спорт и не е удар по бизнеса конкретно на Васил Божков, който в момента издържа "сините". Шефът на организираните фенове на столичния клуб попита защо не се одържавят бизнесите на собствениците на ЦСКА и Лудогорец - конкурентите на "сините" в битката за титлата.

"Ако съдбата на българския спорт зависи от одържавяването на някакви частни бизнеси, тогава следва логичният въпрос "Защо не се одържавяват бизнесите на собственика на Литекс, който играе в ЦСКА или на собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев, за да помагаме на българския спорт? Защо ударът е към спонсора на Левски?". В един момент се появява някакъв спонсор на Левски, чийто бизнес може да бъде взет, клубът се закрепя за около година, стъпва си на краката, хората започват да се събират отново и ние го ликвидираме", коментира Хиндлиян пред bTV.

Фенът на Левски намекна, че парите, които държавата би могла да прибира от лотарийните игри, еднократно могат да отидат за финансирането на новия стадион на ЦСКА. "Защото сме свидетели на тежки юридически пируети, които бяха извършени, за да може фалиралият ЦСКА да се върне в елитната група. Това се случи не без акушерството на Българския футболен съюз в лицето на старото му ръководство и не без акушерството на държавата. Моделът, по който се случва футболът в България, е доказано порочен. Това е моделът "Бащица", който доказано не работи и вкарва големите клубове в зависимости", посочи той.

Хиндлиян не отрече, че "сините" фенове могат да излязат на протест. "Когато има сътресения в най-големия и обичан клуб в България, е нормално въпросът за протестите да изникне. Ще се запознаем с другата гледна точка и ако се стигне до протести, държа да подчертая, че те ще бъдат в защита на интересите на нашия любим клуб, който ни е събрал и ни е направил приятели, а няма да бъдат в защита на корпоративни интереси", категоричен бе председателят на НКП. Междувременно, звезда на Левски се изказа критично за предложилия проекта политик Валери Симеонов. Вижте подробности в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички