Левски се самоуби в края в последното дерби с ЦСКА


Левски се самоуби в края в последното дерби с ЦСКА
Снимка: БГНЕС

17008 0

Последното издание на столичния супер сблъсък между Левски и ЦСКА ще се запомни с изключителни грешки, отлични изпълнения, драма и 2:3 в полза на "червените". Символичните гости повеждаха на два пъти, но "сините" съумяха да изравнят и дори можеха да спечелят, но в 90' Рубен Пинто вкара за 2:3 и донесе радост на 5-те хиляди фена на ЦСКА, които бяха в сектор "Г".

ЦСКА играеше по-добре в първия половин час на мача и логично поведе след гол на Енрике след грешка на Митрев. Последва обаче и грешка на Божидар Чорбаджийски, който подари топката на Паулинцо в 35' и позволи на бразилеца да изравни - 1:1 до почивката.

Действията се развиха по същия начин и през вторите 45 минути. ЦСКА успя да отбележи ранен гол с попадение на Малинов, който реализира за 1:2, останал непокрит от играчите на Левски. В 78' обаче Станислав Костов с много красиво, но и  щастливо отиграване с пета успя да изравни. Последваха пропуски и на двата отбора, но в 90' Рубен Пинто се разписа, носейки победата с 2:3 на своя тим.

За щастие на Левски в другата среща Берое не успя да спечели срещу Лудогорец (1:1), като разликата между двата отбора в спора за 3-ото място е 2 точки. "Сините" имат нужда от равенство срещу Верея, за да се класират за бараж в Лига Европа.

Подробности от мача Левски - ЦСКА четете в Sportlive.bg.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна, като не повече от 4000 души бяха по местата си на стадион "Васи Левски" за първи съдийски сигнал. Още в 44' Рафаел Енрике получи топката в наказателното поле и пробва прострелно центриране, но Митрев успя да пресече.

"Червените" влязоха далеч по-добре в мача, като още в първите 15 минути стигнаха до няколко добри положения, пропилени от Кирил Десподов. Той стреля опасно от пряк свободен удар в 8', но Митрев спаси, а привтората ситуация, открила се пред него, от малък ъгъл той стреля в аут.

Натискът на "червените" доведе логично и до гол във вратата на Левски. В 19' Ангелов центрира в наказателното поле, където Митрев се опита да боксира, но прати топката право в краката на Енрике, а освен това се сблъска и с младия Папазов. Последва удар и гол за "червените".

В 29' символичните гости осъществиха отлично бързо нападение, като топката стигна до Енрике. Голмайсторът финтира и стреля с ляв крак, но Митрев съумя да спаси, макар и да остави топката в добра позиция за атака на "червен" футболист. Горанов обаче се справи със ситуацията.

Само няколко минути по-късно Енрике отново разпиля защитата на Левски, нахлу в наказателното поле и подаде за Манолев, който стреля, но в аут. А в 36' резултатът беше изравнен! Чорбаджийски се опита да подаде към вратаря Черниаускас, но прати топката твърде слабо. Паулиньо дебнеше, овладя топката, пребори се с Бодуров и съумя да промуши топката през краката на вратаря - 1:1.

В 39' Тиаго пробва удар отдалеч, а Митрев се отчете с първа отлична намеса, избивайки в тъч.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 50' ЦСКА имаше два шанса да вкара гол. Първо Божидар Чорбаджийски стреля с глава, но със сетни усилия Митрев спаси. Последва нова атака на "червените", при която топката беше центрирана, Прохазка игра с глава, но я подари на Манолев. Ударът на българския национал с по-слабия ляв крак излезе в аут.

В 56' Джеферсон пусна високо подаване зад Прохазка, което намери Рафаел Енрике. Той почти от аутлинията я прати балонно към точката за изпълнение на дузпа. Там беше единствено Малинов, който беше оставен непокрит и с удар от воле, макар и не особено сполучливо, съумя да се разпише за за 1:2.

В следващите минути Левски натисна по лявото крило, където Паулиньо правеше каквото си иска, но и двете му центрирания не намериха своя адресат в "синьо". В 62' пък резервата Костов не успя да овладее подаване на бразилеца, който отново бе нахлул към наказателното поле.

Поредната абсурдна грешка на Митрев дойде няколко минути по-късно, след като аболютно неразчетено той тръгна към нападател на "червените" извън наказателното поле. Така той попречи на Панайотов да се намеси добре, като дори не игра с топката. Все пак обаче халфът съумя да се справи и изчиасти топката. В 73' Станислав Костов проби през лявото крило и стигна до наказателното поле. Центрирането му рикошира в играч на ЦСКА и останаха съмнения за игра с ръка, но коженото кълбо се озова на границата на пеналтерията в краката на Прохазка. Той стреля мощно, но топката се удари в страничния стълб.

В 79' при центриране от корнер Костов засече красиво с пета, като топката тупна на тревата, а след това прехвърли Черниаускас - 2:2. След изравнителния гол Левски имаше нови два шанса да поведе, но ги пропиля, но пропускът на вечерта беше дело на Десподов. Той се откъсна сам срещу вратаря, още от центъра, преодоля Митрев, но си поведе топката прекалено силно, а след това стреля и в аут - непростим пропуск на младия нападател.

В последните секунди на редовното време защитата на Левски сбърка фатално, след като Рубен Пинто беше оставен абсолютно непокрит в наказателното поле, получи топката и стреля технично между краката на Митрев - 2:3 за "червените".

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛЕВСКИ: Митрев, Прохазка, Папазов, Белаид, Горанов, Юруков, Панайотов, Нашименто, Кабрал, Паулиньо, Ривалдиньо

ЦСКА: Черниаускас, Атанасов, Бодуров, Чорбаджийски, Жеферсон, Малинов, Манолев, Пинто, Тиаго, Десподов, Енрике

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Сините" имат куп проблеми преди първия съдийски сигнал в дербито. Левски остана без защита заради наказанията на Давид Яблонски и Холмар Ейолфсон, докато Милош Цветкович е аут до края на сезона заради контузия. Това означава, че Делио Роси ще има сериозни трудности в опита си да сглоби титулярна 4-ка бранители, като сигурните позиции са на Прохазка, Белаид и Горанов. Четвъртият ще бъде избирам между Папазов и Найденов. Ако играе Найденов, очакванията са Прохазка да играе в сърцето на отбраната.

В ЦСКА проблем е единствено липсата на Фернандо Каранга. Основният реализатор на тима е аут до началото на следващия сезон, но дори без него и без цели в шампионата "червените" ще се опитат да попречат на Левски да се класира за Европа.

Това ще е първо дерби с Левски за Христо Янев, който сензационно изведе ЦСКА от "В" група до Купата на България, но през лятото на 2016 година подаде оставка и така не изведе "червените" срещу "синия" си съперник.

Очаквайте стартовите състави към 17:30!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички