Холмар носи поне 200 000 евро на Левски от ФИФА


Холмар носи поне 200 000 евро на Левски от ФИФА
Снимка: Getty Images/Guliver

1359 0

Левски ще получи добри пари от евентуално участие на Холмар Ейолфсон на Световното първенство в Русия. Централният защитник попадна сред 23-мата на Исландия, които ще пътуват за Мондиала. Той може да отпадне от селекцията само ако се контузи, пише "Труд".

Заради ангажимента на играчите за срещите с Русия световната футболна централа има програма, с която се плащат обезщетения на клубните отбори. Всеки тим получава пари от ФИФА за прекаран ден на турнира от свой футболист. Това е добре дошло за Левскиклубът ще прибира по 8530 долара на ден.

Платежният период започва да тече на 1 юни, две седмици преди двубоя на откриването между Русия и Саудитска Арабия, и спира в деня, в който даденият отбор е елиминиран. Това означава, че в най-лошия случай Исландия може да отпадне на 26 юни, когато е последният двубой на тима в груповата фаза на турнира. Генерираната сума ще е 221 780 долара.

От ФИФА уточняват, че парите са брутни и могат да бъдат обложени с данъци и удръжки. Освен това Ейолфсон е представен на световното като футболист на Левски, но в действителност бранителят е собственост на израелския Макаби Хайфа. Той е на "Герена“ под наем. Това означава, че може да има и частична подялба на сумата, но със сигурност по-голямата част ще е за "сините".

Холмар може да играе срещу Лео Меси на Световното. Исландия е в група с Аржентина, Нигерия и Хърватска.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички