Позицията на Левски: Феновете ни са били нападнати, не са провокатори на боя

Футболен клуб Левски излезе с позиция относно масовото меле между фенове в Братислава, в което са участвали и техни фенове. "Сините" привърженици са в словашката столица, за да подкрепят любимия си тим, който тази вечер играе първия си евромач за сезона срещу Ружомберок.

От клуба уточниха, че "сините" фенове не са провокирали масовия бой, а са били нападнати от хулигани от Аякс и полския Краковия. Публикуваме позицията на Левски без редакторска намеса:

ВИДЕО: Сблъсък с маси и столове в Братислава между фенове на Левски, Аякс и Краковия

В столицата на Словакия - Братислава, настана истинска война между агитки на различни клубове, а с основно участие са били част от привържениците...

Скъпи левскари,

ПФК „Левски“ се обръща към своите най-верни и горещи привърженици, пристигнали в Словакия, за да подкрепят любимия отбор в днешния мач срещу „Ружомберок“ от “Лига Европа”. Изразяваме своята благодарност, че ще можем да разчитаме на своя 12-и играч в двубоя тази вечер.

По информация, получена в клуба, част от пътуващите сини фенове са били нападнати снощи в Братислава от холандски хулигани от агитката на „Аякс“ и поляци от агитката на „Краковия“. Българските фенове не са провокирали по никакъв начин нито местните жители, нито гостите на града.

За щастие няма сериозно ранени наши фенове и всички задържани вече са освободени, което е още едно доказателство, че нямат вина за инцидента. Клубът е в контакт с привържениците на „Левски“ и е готов да им окаже съдействие при необходимост. Изказваме специални благодарности за добрата работа на МВнР и на посланик Чобанова. А какво "удари" по подкрепата на отбора в Европа миналия сезон вижте в този материал. 

Още по темата

Please select answer!