Под дъното е само футболен клуб Левски


Под дъното е само футболен клуб Левски
Снимка: Levski.bg

8297 0

Вадуц отстрани Левски. Отбор от Лихтенщайн, който е абонат за Купата на страната, тъй като е единственият професионален тим. Клуб, който се състезава във втора швейцарска дивизия. Този отбор, който нямаше никакви футболни достойнства, не просто унизи Левски. Показа, че този футболен клуб вече не копае дъното. Той е дълбоко заровен в земята, а отърване от мъката просто няма.

Проблемите се коренят дълбоко в този легендарен евробоец на България, но в клуба няма адекватно управление от Наско Сираков насам. И въпреки "европейския" модел на Спас Русев, мъката в "синьо" вече не е смешна, нито жалка. В пъстрия български език няма дума, която да опише какво представлява 26-кратният шампион на този етап от иначе славната си история.

Дори срама срещу Славия не беше достатъчен на мастития бос на "отбора на народа" Спас Русев да разкара един пенсиониран отдавна италианец, чиито методи на работа са по-остарели от паветата на булевард "Цар Борис III". Делио Роси беше оставен начело на тима и продължи да дава всичко от себе си, за да бъде уволнен и да получи огромната си неустойка. Между другото, според различни източници, тя варира между 400 хиляди евро и 2 милиона евро. Независимо колко е, феновете на Левски с радост щяха да съберат пари и да я платят още след миналия сезон. Но на европейския бос на клуба му се досвидяха. И лично той обрече Левски на провал.

Но може ли действително да наричаме представянето срещу Вадуц като провал. Все пак Левски отпадна от лихтенщайнски колос, който е спечелил 46 пъти Купата на страната. Истинско страшилище за всеки един тим.

А сега сериозно. Този отбор нямаше никакви футболни достойнства. Нямаше тактика, нямаше качества у футболистите. Просто този състав на Левски даде всичко от себе си да запише най-срамната страница в историята на Левски. Но те са последните виновници за това, че "отбора на народа" се превърна в нарицателно за евроидиотизъм.

От Русев до Роси - всички трябва да са се изпарили от стадион "Георги Аспарухов" час по-скоро. По-добре е отборът, обичан от милиони, да играе по села и паланки, воден от верните си привърженици, отколкото да бере срам със заблуден собственик, забравен от футбола италианец, някогашен наследник на Роналдо и някой си, носещ името Буш.

Това е нивото на "Герена". И, знаете ли какво? Вече не може да се каже как в Левски са ударили дъното. Въпросът е само колко по-дълбоко може да стигне...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички