Сбогом, Европа! Незнайният воин Вадуц остави Левски да си гледа Първа лига


Сбогом, Европа! Незнайният воин Вадуц остави Левски да си гледа Първа лига
Снимка: Оф. сайт на Левски

17326 0

Левски победи Вадуц с 3:2, но отпадна от битката в Лига Европа, заради загубата в първия мач и допуснатите два гола днес. "Сините" допуснаха отборът от Лихтенщайн да им поведе на "Герена", но Буш успя да изравни. В 53' родният тим стигна до обрат, но минута по-късно Вадуц изравни чрез Тадич.

Столичният тим спечели дузпа, с която можеше отново да поведе, но Серджиу Буш пропусна да вкара. В 85' Жерсон Кабрал даде надежди на своя тим с красив гол, но до четвърти гол тимът на Делио Роси не успя да стигне и се сбогува с евротурнирите.

Трябва да се отбележи, че при втория гол на гостите фатално сгреши дебютиралият в този мач след почивката вратар Мартин Полачек. В 86' съдията пък спести чиста дузпа за Левски за препъване на Обертан. Като цяло обаче "сините" не показаха и в двата мача, че заслужават да продължат напред. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Прекалено малко фенове са заели местата си на стадион "Георги Аспарухов", за да подкрепят тима. 

В началните минути очаквано домакините бяха по-дейният тим, а съперникът дебнеше за контраатака. В 10' Обертан отправи първия изстрел за Левски към вратата на Хирцел, но той не затрудни съперниковия страж. В същото време и Вадуц започна да става все по-смел в половината на "сините". В 14' Кабрал опита изстрел от дистанция, но Хирцел отрази. В 16' тимът на Делио Роси имаше добра възможност от фаул, но Мариани стреля над вратата. 

В 20' Серджиу Буш отправи изстрел към вратата на Вадуц, но ударът му излезе в корнер след рикошет. Атаките на Левски зачестиха, но до този момент те са безрезултатни. В 26' Вадуц показа своята по-голяма ефективност и на реванша. Левски инкасира ужасяващ гол след точен изстрел на Кулибали от границата на наказателното поле. В ситуацията Мариани закъсня с шпагата, Митрев не реагира адекватно и топката влетя във вратата му.

В 33' Жорди Гомес стреля от фаул, но в аут. Две минути по-късно "сините" успяха да изравнят след хубава атака - Обертан ефектно намери Буш, който, оставен непокрит, стреля по диагонал и спря топката в мрежата на Хирцел - 1:1.  В 42' Кабрал успя да центрира, Буш засече топката с глава, но не успя да стреля хубаво и прати топката в аут. След дълъг престой в своята половина, Вадуц стигна до 2 последователни корнера, но и при двата Левски се справи без проблем. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката Делио Роси е направил интересна смяна - Митрев е отстъпил мястото си на вратата на Мартин Полачек. В състава на Вадуц Люхингер смени Дражан.

Още в първите минути Левски имаше възможност да вкара така нужния втори гол за своя тим, след като опита да стреля с глава след центриране от корнер, но той бе изпреварен от защитник на гостите, който изчисти. "Сините" успяха да стигнат до обрат с 2:1 в 53-ата минута, след като Обертан се пребори за топката и центрира. Там Аймен Белаид излезе пред играча, който го пазеше и чукна топката във вратата на Хирцел.

Само минута по-късно обаче 'сините" позволиха да им изравнят след статично положение. Дебютантът Полачек направи груба грешка, излезе неразчетено и бе изпреварен от Тадич, който вкара с глава за 2:2. 

В 65' Мариани изведе Буш сам срещу вратаря, но румънецът не успя да отиграе добре. В следващата минута треньорът на "сините" прибегна до втората си смяна - извади Белмонт и пусна в игра Слави Костов. В 70' Левски поиска дузпа за игра с ръка на Визер, но съдията не видя основание за това. Две минути по-късно Жорди Гомес пробва изстрел отдалеч, но вратарят на Вадуц улови. Малко по-късно той повтори упражнението и след удар на Костов. В 74' Буш падна в наказателното поле след съприкосновение с Мунтливер и този път реферът посочи бялата точка. Сам румънецът се зае с изпълнението ѝ, но вратарят налучка ъгъла му и спаси. 

В 83' Илия Димитров зае мястото на терена на Буш. Феновете в същото време започнаха да скандират "Оставка". В този напрегнат момент Левски съумя да се възползва от грешка на Вадуц и топката от немалка дистанция да стигне до крака на Кабрал. Той не се поколеба да стреля и изведе "сините" в резултата с красиво попадение. Малко след това Обертан бе препънат в наказателното поле, но съдията остана безмълвен.

В 87' Кабрал опита нов изстрел от дистанция, окрилен от успеха си преди малко, но този път гол нямаше. В последната минута от добавеното време Костов опита да извлече изпитващ проблеми играч на съперника, легнал в наказателното поле на своя тим. Това, както и разправията със съдията му издействаха червен картон. До края Левски не успя да стигне до четвърти гол и въпреки победата си приключи участието си в евротурнирите. 

В 42' Кабрал успя да центрира, Буш засече топката с глава, но не успя да стреля хубаво и прати топката в аут. 

СЪСТАВИТЕ:

Левски: Митрев, Цветкович, Яблонски, Белаид, Горанов, Гомес, Белмонт, Кабрал, Мариани, Обертан, Буш

Вадуц: Хирцел, Гьопел, Мунтвилер, Вайзер, Вон Нидерхаузен, Гаич, Колибали, Дражан, Матис, Досу, Тадич

ПРЕДИ МАЧА:

Равенство или загуба в днешния сблъсък ще означават за Левски отпадане от Европа и може би ще донесат нова криза в отбора. Затова тимът на Делио Роси е задължен да победи, и то с повече от 1:0.

Треньорът обаче има немалко проблеми в състава си. Той няма да може да разчита на няколко играчи, като двете най-големи загуби са Хали Тиам и Паулиньо. Бразилецът е острието в атаката на Левски и без него много трудно се измисля нещо интересно в офанзивен план. Тиам пък най-вероятно ще бъде заместен отново от Антони Белмонт, който не впечатли особено в първия мач.

Централният защитник Холмар Ейолфсон се завърна при "сините" след участието на Исландия на Световното в Русия. Дали ще участва в срещата обаче не е ясно, като решението ще бъде взето от играч и треньор заедно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички