Павел Колев: Лудогорец? Първата ни задача е Левски да го има


Павел Колев: Лудогорец? Първата ни задача е Левски да го има

2903 0

"Нашите задачи са съвсем други. На първо място трябва да го има Левски като футболен клуб, след това ще мислим за конкуренция. На мен ми се иска този момент да дойде колкото се може по-бързо, но има обективни обстоятелства, които няма как да прескочим". Това заяви изпълнителният директор на Левски Павел Колев на въпрос кога "сините" ще могат да се конкурират с тима на Лудогорец за титлата.

Днес ръководството, треньорският щаб и футболистите на тима поднесоха венци на паметника на Апостола на свободата Васил Левски, като към тях се присъединиха треньорът на баскетболния клуб Тити Папазов и част от неговите възпитаници.

Новият директор на клуба разкри, че ситуацията около клуба се успокоила след бурните последни седмици. "Аз се надявам да се успокоят и спортно-технически. Ясно е, че имаме проблеми. Що се отнася до това, за което аз отговарям - да, нещата са по-добре. Няма забавени заплати, футболистите са получили всичко, което трябва да получат и работим по изчистването на задълженията и преструктурирането на Левски с оглед на това от новия сезон да заработи една администрация с пълен капацитет, така че да подпомогне изцяло не само първия отбор, а и Академията".

ВАСИЛ БОЖКОВ СЕ СРЕЩНА С ФЕНОВЕ НА ЛЕВСКИ - ЕТО КАКВО СЕ РАЗБРАХА

Колев разкри, че съвсем скоро клубът ще стигне до договорка с тримата футболисти, с които иска да се раздели - Фелипе Нашименто, Мартин Полачек и Божидар Митрев. "Очаквам днес да приключим разговорите с един румънски клуб, където Нашименто ще играе до края на сезона под наем. С Божидар Митрев си стиснахме ръцете днес, разделихме се по взаимно съгласие. С Полачек до края седмицата всичко ще приключи, когато има нещо официално, ще разберете".

"Възможно е да привлечем нови играчи до края на трансферния прозорец, но още не мога да кажа нищо по-конкретно, защото водим разговори, доста е сложна ситуацията от гледна точка на това, че повечето трансферни пазари затвориха. Левски не е склонен в момента чисто стратегически да инвестира много средства във футболист, който не е проучен внимателно от всичките му страни, не само спортно-техническите. Това е нещо, което е правено през годините тук и резултата го виждаме. Затова ще направим трансфер, само ако сме абсолютно сигурни, че футболистът ще ни помогне", допълни босът на "сините".

Колев потвърди, че е водил преговори с бившия футболист на ЦСКА Станислав Манолев, но българският национал е предпочел офертата на Лудогорец. "Със Станислав Манолев се познаваме много добре. Работил съм с него в националния отбор дълги години. Истината е, че говорихме това не е тайна, самият той го призна и ние не сме го криели. Как хронологично е протекло всичко между него и всички останали кандидати, не мога да кажа. Аз с него се бях разбрал какви са условията на Левски, той изрази неудовлетворение от някои от тях, аз бях категоричен, че няма да ги променим, по редица причини, главно защото идеята е Левски да работи в перспектива няколко години напред, а не всичко, което взимаме да е на пожар и кръпка. Очевидно Лудогорец са му предложили по-добри условия, това не е някаква драма. Така или иначе, ние запазваме добри отношения". Подробности за раздялата с Митрев вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Под лупа


Катарзисът, който може да освободи Левски от всички влияния или да го остави техен заложник

В последните 10 години ситуацията в Левски не е спокойна, а от 2015 година насам се превърна и в истински тревожна,...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама