Нуно Рейш: Българите са затворени, младите в Левски не искат да учат английски


Нуно Рейш: Българите са затворени, младите в Левски не искат да учат английски
Снимка: Оф. сайт на Левски

11210 0

Защитникът на Левски Нуно Рейш призна, че трудно се е приспособил към живота в България и родния футбол. Той обаче е категоричен, че адаптацията му вече е завършена. Португалецът определи българите като малко затворени хора.

"Добре върви в България. Играя постоянно, което е важно за един футболист. За мен беше най-важно да се утвърдя в състава. През първата година това ми отне известно време, защото тук имаше други качествени защитници, играчи на национално ниво. Трябваше да бъда търпелив, да си свърша работата и тогава, когато времето дойде, грабнах своя шанс. Оттам нататък всичко мина добре. Добре адаптиран съм, семейството ми също, а дъщерите ми вече ходят на училище в София", обясни Рейш пред "Desporto ao Minuto".

"Ние, португалците, сме много отворен народ, който обича да приема хора, докато тук е малко обратното. Хората са затворени и гледат на чужденците по различен начин. Хората, с които се срещам ежедневно са такива, които обичат да помагат. Тук също е Филипе Нашименто и още един играч, който говори португалски. Така или иначе, винаги има някой, който ни помага. Градът ме е като Лисабон, по-малък е и по-слабо развит. Няма кой знае какво да се прави, но излизам от време на време на обяд или вечеря или за да отида на кино. Водя спокоен живот: тренирам и се прибирам", разкри бранителят.

Португалецът сподели още, че се опитва да учи български език, но му е много трудно да го усвои. "Това е много труден език, те говорят много бързо. Вече започнахме да посещаваме курсове по български, но е много трудно, защото учителят не говори английски. Между нас говорим английски, френски и испански. Проблемът е, че младите играчи не искат да учат английски и разговорът с тях става много сложен", завърши футболистът. А какво каза той за целите си с клуба и за феновете вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички