Николай Димитров: Левски ме продаде на Касъмпаша без да го искам


Николай Димитров: Левски ме продаде на Касъмпаша без да го искам
Снимка: Оф. сайт на Урал

6805 0

Полузащитникът на руския Урал - Николай Димитров, призна, че трансферът му в Турция през 2010 година е станал без негово желание. Настоящият национал премина тогава от Левски в Касъмпаша, като според футболиста, "сините" са го продали на турците, тъй като са предлагали най-добри пари за него.

"Бях на 22 години и ръководството на Левски искаше да ме продаде. Нямах голям избор, турците предлагаха добри пари. Но аз не исках да ходя в Турция. Мислех да напусна Левски, но не и да отида в Турция. Беше ми трудно да се адпатирам към нова страна - друга култура, друг манталитет. Провървя ми, че първите три години живях в прекрасния Истанбул. Той е близо до България и имах възможност да се прибирам у дома по-често", заяви Димитров пред руската "Областная газета".

Димитров призна също, че негов идол от младите му години е бил бразилският магьосник Роналдиньо. От него той се е учил на финтове, а когато го е видял на живо, го е гледал 40 минути с отворена уста. Това се е случило през 2006 година, когато Левски игра с Барселона в груповата фаза на Шампионска лига.

"Когато с Левски играехме в Шампионска лига, аз седях на резервната скамейка и той се размина с мен. Аз седях с отворена уста, не мърдах, не дишах. Даже не забелязах как са минали четиридесет минути. Ако му бях задал въпрос, щях да го питам каква е футболната му тайна. Имам предвид, че той винаги е спокоен. В най-важните мачове в края той се усмихваше, играеше спокойно на най-високо ниво. Във футбола винаги има напрежение, а той някак си се справяше с това", разказа халфът. А кой от младите таланти на Левски бе харесан от руски тим вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички