Никога не ще останеш сам?


Никога не ще останеш сам?

2483 0

От доста години вече проблемите в „Левски“ са ежедневие. Вече 7 години липсват трофеи, цари управленски хаос, наблюдавахме смяна на собственици и неразбирателство с треньори , и това е само част от случващото се през последните години на „Герена“.

То обаче сякаш винаги успяваше да остане на заден план, защото феновете на тима показваха, че не това е най-важното заради което са на стадиона. Не купите и титлите им определят любовта към отбора. Футболистите на Левски винаги са се радвали на мощната и неспирна подкрепа на запалянковците. Независимо дали всеки път са я заслужавали, феновете винаги са били зад тях. Бяха там след нелепо загубената титла в мача със Славия на „Герена“, бяха там след Иртиш, бяха и след загубения финал с Черно море. Аз също бях там и в трите случая, и бях сигурна, че ако публиката на „Левски“ винаги подкрепя отбора както тогава, то духът на отбора никога не може да бъде пречупен. Днес също продължавам да вярвам в това.

Сега ситуацията е съвсем различна. „Левски“ е на първо място след 13 изиграни двубоя и макар не всеки мач да впечталява с игра, то в момента е единствената реална конкуренция на Лудогорец. Отборът играе и е лидер в първенството, но явно вече не е такъв в сърцата на голяма част от феновете. В последния домакински мач срещу Черно море според официални данни присъствалите фенове са били около 700! Повече фенове присъстваха на стадиона, когато „Левски“ се намираше в долната половина на първенството. Това категорично оборва оправданията от сорта на начин на игра, липса на козирка, нови собственици, нови треньори и грешни управленския решения. Фенове, които са били в редица трудни моменти до отбора не могат с лека ръка да се откажат от него заради оставката на Люпко Петрович или заради Спас Русев, който до този момент само показва, че любовта към Челси няма как да бъде заменена с друга „синя“ любов.

Един от любимите рефрени на феновете е "Никога не ще останеш сам", използваха го и в кампанията са спасяването на баскетболния "Левски" и наистина показаха, че не бе сам. "Герена" обаче сега пустее. Самото настроение на стадиона вече е минорно, няма ентуасизъм и онази искра, по която винаги са се водили феновете. Сега има отбор, но няма фенове. Признаха го дори и от Националния клуб на привържениците с публикуваната декларация. От месеци и в социалните мрежи се мрежи се усеща едно напреженние между феновете и между две от големите фракции на „сините“. Изглежда, че това няма как да не даде отражение върху присъстващите, особено в Сектор Б. Когато вътре при най-темпераментните привърженици има проблем, то със сигурност това се превръща в проблем на цялата „синя“ общност.

Проблем, който със сигурност трябва да бъде разрешен, за да може отново „Герена“ да се превърне в онзи врящ котел, на който всички отбори се страхуваха да гостуват. Привържениците на „Левски“ са наистина най-големият капитал, с който кубът винаги е разполгал. Капитал, който обезценява всички останали...

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички