Прохазка отново понесе Левски на гърба си


Прохазка отново понесе Левски на гърба си
Снимка: БГНЕС

1400 0

Само няколко дни след като Черно море отстрани Левски от турнира за Купата на България, "сините" успяха "да си върнат" на варненци, печелейки минимално с 1:0 на стадион "Георги Аспарухов" в мач от Първа професионална лига.

Единственото попадение в срещата падна в 22', когато Роман Прохазка успя от трудна ситуация да отбележи гол с удар от средна дистанция. Така отново словакът, който преди години беше заклеймен на "Герена" като провал, отново беше герой за "сините".

Това е 7-а поредна победа за 2-кратните шампиони над Черно море у дома, а с победата си възпитаниците на Елин Топузаков стигнаха до първи успех след 2:0 над Берое.

В класирането "сините" се изкачиха на върха с актив от 31 точки, но и два мача повече от втория в първенството Лудогорец, който е с 28.

От самото начало двата тима размениха добри атаки, но гостите имаха по-добрите положения. В 12' Бакари едва не откри резултата, след като получи подаване в наказателното поле, но изстрелът му мина на сантиметри от страничната греда. 

Левски трудно създаваше положения, но все пак в 22' домакините успяха да вкарат гол. Лидерът на "сините" Роман Прохазка се озова в ситуация срещу трима защитници, но успя да промуши топката покрай тях с хубав удар, който се оказа неспаяем - 1:0 за 26-кратните шампиони.

До края на полувремето темпото съвсем беше убито, а двата отбора не създаваха никакви положения. Левски задържаше топката, а в същото време атакуващите футболисти на Черно море бъркаха почти всяка топка, която се озоваваше в тях.

След почивката ситуацията на терена не се промени. Тишината на "Герена" беше нарушена в 64', когато Бакари с глава разтресе напречната греда, но топката не се озова във вратата на Йоргачевич.

Няколко минути по-късно Адениджи изпусна отличен шанс да удвои резултата в полза на Левски. Той обаче от удобна позиция стреля в аут.

В заключителните минути Черно море се опита да натисне, но защитата на столичани действаше съсредоточено и не позволи опасни ситуации пред Йоргачевич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички