Лудогорец обезвреди, обезличи и наказа Левски на "Георги Аспарухов"


Лудогорец обезвреди, обезличи и наказа Левски на "Георги Аспарухов"
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

14095 0

Срещата между Левски и Лудогорец можеше да върне "сините" в битката за титлата, но "сините" срещнаха изключително тежко изпитания, а шампионите показаха страхотна класа и спечелиха почти безпроблемно с 0:2 срещу претендентите от столицата.

Гостите от Разград вкараха по едно попадение в двете полувремена, с което си гарантираха успеха, но при първия гол останаха много сериозни съмнения, че срещу Мартин Райнов беше извършено нарушение. В 21' Райнов подаде грешен пас, но беше фаулиран след това от Марселиньо, който след това пък стана автор на гола.

В 90' Лукоки след отличен финт остана сам срещу Михайлов и нямаше проблем да го преодолее - 0:2. В мача Левски отправи едва 2 точни удара - по 1 във всяко полувреме, и много рядко застрашаваше вратата на Пламен Илиев, който трябваше да се намесва само веднъж в мача.

След поражението разликата между Левски и Лудогорец стана 8 точки непосредствено преди разделянето на първенството на топ 6 и втората 8-ца. ЦСКА остава на второ място с актив от 6 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата голова възможност в мача дойде в 6'. Серкан Юсеин изпробва Николай Михайлов с удар от средно разстояние. Стражът на Левски укроти топката, след което я улови в ръцете си.

Още в 9' като по чудо не се стигна до попадение във вратата на домакините. Вандерсон бе изведен и успя да избяга на Давид Яблонски, след което отправи удар. Топката обаче се отби от тялото на хвърлилия се Михайлов и излезе в корнер.

Поредното отлично положение за шампионите дойде след по-малко то 120 секунди след пропуска на Вандерсон. При центриране в наказателното поле Михайлов не разчете излизането си и Клаудио Кешеру отправи удар с глава, който бе спрян от страничната греда.

Първата отлична атака на Левски бе в 19'. Станислав Костов бе изведен по десния фланг на скорост и нахлу към наказателното поле. Голмайсторът на "сините" погледна къде се намира Паулиньо и опита да комбинириа, но Сисиньо го изпревари и с шпагат изби в корнер.

В 21' тимът от Разград поведе в резултата. Мартин Райнов направи грешка в изнасянето на топката и от това се възползва Марселиньо, който с помощта на рикошет в крака на Давид Яблонски преодоля Ники Михайлов - 0:1.

Веднага играчите на Георги Дерменджиев опитаха да отговорят и Хали Тиам изведе Костов в наказателното поле. Нападателят стреля в близкия ъгъл, но Пламен Илиев изби в корнер. В 34' Давиде Мариани успя да размине двама по лявото крило, проби почти до аутлинията и прати остра топка за Паулиньо, който обаче не успя да засече. В ответната атака от границата на наказателното поле Кешеру стреля, но прехвърли вратата на "сините".

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на второто полувреме Лудогорец беше близо до удвояването на своя аванс. Вандерсон беше изпуснат отдясно и от границата на пеналта стреля, но топката мина малко встрани от вратата. В следващите минути играчите на Левски много трудно изнасяха топката, но пък гостите така и не се възползваха от обсадата на наказателното поле - 0:0 след час игра.

Мартин Райнов напусна терена за сметка на Серджиу Буш, а Левски заигра в схема 4-4-2, като халфовата линия беше наредена в ромб. Това обаче не донесе мигновен ефект, като Левски продължи трудно да гради своите нападения.

В 80' Живко Миланов записа официален дебют за "сините", след като се появи в игра на мястото на Нуно Рейш. Португалският защитник получи травма в края на срещта.

4 минути преди края Левски все пак получи някакъв шанс да отбележи. Буш трудно, но все пак успя да се промуши в наказателното поле и от аутлинията подаде за Станислав Костов, но Дяков успя да пресече. Последва корнер в полза на "сините", при който изненадващо беше оставен непокрит Марияни. Той стреля силно, но Сисиньо подложи тялото си и успя да защити вратата на Пламен Илиев.

В 90' по страхотен начин Свиерчок изведе Лукоки в наказателното поле, а крилото с финт преодоля съпериков футболист, остана сам срещу Михайлов и нямаше проблем да го преодолее - 0:2.

Стартовите състави:

ЛЕВСКИ: Николай Михайлов, Иван Горанов, Нуно Рейш, Давид Яблонски, Милош Цветкович, Хали Тиам, Мартин Райнов, Давиде Мариани, Паулиньо, Жерсон Кабрал, Станислав Костов

ЛУДОГОРЕЦ: Пламен Илиев, Антон Недялков, Сисиньо, Драгош Григоре, Козмин Моци, Светослав Дяков, Марселиньо, Вандерсон, Серкан Юсеин, Джоди Лукоки, Клаудиу Кешеру

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Левски постигна много важна победа срещу ЦСКА, която изглежда вдъхнови отбора. Последва още един ключов успех в столично дерби срещу Славия, като отборът влиза с 5 точки пасив спрямо Лудогорец, но евентуална победа ще помогне на 26-кратните шампиони да скъси разликата на 2 точки, а драмата за титлата да е между 3 отбора - двата днешни съперници и ЦСКА, който спечели срещу Етър в събота.

В Лудогорец настъпиха турболентни времена, след като отборът се представя ужасяващо през 2019 година и има само една победа. Това доведе до смяна на треньора, като Стойчо Стоев се завърна на "Лудогорец Арена", а в Разград се надяват той да има същия ефект върху тима, какъвто имаше Георги Дерменджиев през миналата година, когато пое отбора отново в средата на сезона.

За "сините" Живко Миланов отново отсъства заради травма, но Валери Божинов се завърна в групата за мача, а в основния състав е и най-новото попълнение Сеидхамет. В Лудогорец тренираха в почти оптимален състав за сблъсъка в София.

Очаквайте стартовите състави към 16:30 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички