Левски тръгва успешно, когато има две гостувания на старта


Левски тръгва успешно, когато има две гостувания на старта
Снимка: Официален сайт на Левски

1934 0

Стартът на сезон 2019/2020 в Първа лига е все по-близко. Отборът на Левски ще има наглед тежката задача да започне с две поредни гостувания кампанията, като момчетата на Петър Хубчев първо ще пътуват до Русе за среща с Дунав, с след това и до Велико Търново за мача си с Етър.

"Меридиан Мач" обаче пише, че макар и в малкото случаи, в които "сините" стартират с две гостувания, те го правят успешно. Това е едва четвъртият подобен случай от 1948 година насам, като в три от тези случаи 26-кратните шампиони печелят и двата си мача. 

Единственият лош старт за тима е през 1955 година. Тогава в първия мач отборът прави 1:1 на гости на Спартак Плевен, а след това губи като гост от Миньор Перник с 1:0. През 1997/1998 Левски бие Велбъжд в Кюстендил с 3:1, а след това печели срещу Спартак Плевен с 5:2.

През 21-ви век пък нещата изглеждат още по-добре за Левски. През 2000/2001 бият Берое с 2:0 и Литекс с 4:3, след което грабват и титлата. Последният им такъв старт бе през 2005/06 - паметен сезон, помнещ се с изпреварването на вечния съперник ЦСКА през пролетния дял. “Червените” имаха 7 точки аванс през зимната пауза, но в крайна сметка с титлата триумфира Левски на Станимир Стоилов. Този сезон започна с победи на “сините” в Пловдив и Дупница, съответно над Локомотив и Марек с 4:2 и 3:2.

Вчера пък стана ясно, че новият треньор на Левски Петър Хубчев има специално свой доверен човек във Франция, от където се чакат и повечето нови попълнения на тима от Герена. Повече по темата може да прочетете в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички