Левски стартира трудно, но с победа под ръководството на Делио Роси


Левски стартира трудно, но с победа под ръководството на Делио Роси
Снимка: Официален сайт на Левски

4312 0

Отборът на Левски победи с 2:0 тима на Дунав в среща от 5-я кръг на Първа лига. Попаденията в срещата бяха дело на Давид Яблонски и Серджиу Буш, а срещата бе официален дебют за новия треньор на 26-кратните шампиони Делио Роси.

"Сините" доминираха през цялата среща, а Габриел Обертан можеше да отбележи най-малко хеттрик, след като бе оставян очи в очи с Антонов. Вратарят на русенци обаче направи страхотен мач, в който демонстрира добрите си рефлекси и спаси тима си от далеч по-резултатна загуба.

Играчите на Левски стартираха с желание срещата, като до 5' създадоха три положения пред Антонов. Първо Прохазка центрира към Вутов, но защитник в бяло изчисти в корнер. При последвалото ново центриране Яблонски не успя да отправи удар, а секунди по-късно при контраатака, Мапуку стреля точно, но стражът на Верея спокойно улови.

В 19' Дунав можеше да излезе изненадващо напред в резултата, след като Костадинов бе изведен добре в половината на "сините", освободи се от Яблонски и опита изстрел, но именно защитникът на столичния тим блокира топката.

До края на първата част последва една чиста голова ситуация за Левски, след като Панайотов бе изведен очи в очи с Антонов, но стражът показа добър рефлекс и изби в корнер.

Натискът на "сините" продължи и в началото на втората част, когато двете звездни попълнения на тима Гомес и Обертан комбинираха, но последния стреля на сантиметри от страничния стълб.

Дунав организира брилянтна контраатака в 62' след като Будинов напредна по десния фланг и центрира по земя в наказателното поле, а там върху топката връхлетя Димов. Капитанът на русенци обаче не успя да нанесе точен удар.

20' преди края на срещата "сините" стигнаха до така бленувания гол. Прохазка центрира от фаул, а Яблонски бе оставен непокрит в наказателното поле. Централният бранител нямаше проблем да отбележи и с външната част на ходилото се разписа - 1:0.

За пореден път Обертан имаше възможност да вкара дебютния си гол за Левски, след като в 79' бе изведен очи в очи с Антонов, но стражът на гостите отново парира удара му.

След по-малко от 3' Буш, който се появи като резерва на мястото на Мапуку, можеше да удвои след чудесна комбинация в "синьо", но и неговият удар бе спрян от стража на Дунав.

7' преди края на срещата Вутов остави бившият играч на Манчестър Юнайтед очи в очи с Антонов за пореден път и отново вратарят на русенци демонстрира страхотен рефлекс, за да опази вратата си.

В 90' на срещата Антонов направи фрапантна грешка, с която не заслужаваше да приключи срещата. Гомес шутира по диагонал, а стражът на гостите опита да улов, но изпусна кълбото, което попадна на крака на румънеца, който безпроблемно удвои аванса на своя тим.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛЕВСКИ: Митрев, Горанов, Ангелов, Яблонски, Цветкович; Панайотов, Прохазка, Гомес; Вутов, Обертан, Мапуку

ДУНАВ: Антонов, Хубчев, Милчев, Патев, Пападийн; Станоев, Димов, Шопов, Костадинов, Карагерен; Будинов

Преди мача

Новият треньор на Левски Делио Роси ще направи официален дебют начело на тима, след като по-рано тази седмица той води тима при срамното поражение с 1:3 от Сливнишки герой.

Според прогнозите, на мача ще има около 5 000 човека, които да приветстват новия наставник. 

Дунав от своя страна не показва играта, която демонстрира през миналата кампания, като от 4 мача записа едва една победа - над новака Септември.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички