Лудогорец загря за Судува с победа над Верея


Лудогорец загря за Судува с победа над Верея
Снимка: БГНЕС

2928 0

Отборът на Лудогорец постигна трета победа от началото на сезона, след като се наложи с 3:1 над Верея на своя "Лудогорец Арена". Това бе генерална загрявка за тима от Разград, който през седмицата се изправя срещу Судува в първи мач за влизане в групите на Лига Европа.

С тази победа "зелените" се изравниха на второто място в Първа лига с ЦСКА, като и двата тима имат по 10 точки, като изостават с една от лидера Черно море.

Oще в 4' Верея можеше да излезе напред в резултата, но далечен удар на Бенгюзов премина на сантиметри от страничната греда.

След 10' Лудогорец наложи натиск и 2' по-късно Кешеру направи първи сериозен пропуск. Нападателят не успя да се разпише от непосредствена близост в наказателното поле на гостите. След още 5' Вандерсон и Анисе също не успяха да открият резултата при добра атака на "орлите".

След 25' игра натискът на домакините даде резултат, след като Сисиньо подаде добре към Кешеру и румънският нападател открива - 1:0.

В 31' Кешеру вкара и втория си гол в срещата, като отново румънецът попадна в прегръдките на съотборниците си.

3' преди края на първата част старозагорският тим върна едно попадение, след като Андонов надигра добре Натанаел и се разписа във вратата на Ренан - 2:1.

В 58' Лудогорец върна преднината си от два гола след брилянтна атака. Топката премина през няколко играчи в зелено преди Кешеру да изведе Анисе в наказателното поле, като мадагаскарецът от близо простреля Аргилашки за 3:1.

Преди мача

Лудогорец продължава защитата на титлата си с домакинство на Верея. През изминалата седмица "орлите" загубиха мача за Суперкупата на България от Ботев Пловдив, а ден по-късно оставката на треньора Георги Дерменджиев бе приета от ръководството. По всяка вероятност новият треньор на тима ще бъде Димитър Димитров-Херо. До момента "зелените" имат 7 точки от 3 мача, като при успех ще са на една от лидера Черно море.

Верея от своя страна ще излезе на "Лудогорец Арена" със самочувствие, след като в последния кръг победи Левски с 2:0. Към момента те също са със 7 пункта в сметката си.

Състави:

Лудогорец: Ренан, Пластун, Терзиев, Кампаняро, Вандерсон, Абел Анисе, Дяков, Мисиджан, Натанаел, Сисиньо, Кешеру

Верея: Аргилашки, Илиев, Енчев, Джемия, Слаев, Бенгюзов, Йорданов, Елиаш, Андонов, Домовчийски, Балде

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички