"Левски" спира Цонев за Берое


"Левски" спира Цонев за Берое
Снимка: БГНЕС

1183 0

Трансферът на младежкия национал Борислав Цонев в Берое не може да бъде финализиран заради финансови претенции на "Левски". Преди дни треньорът на Берое Александър Димитров потвърди, че халфът е приел предложението на "зелените", но договорът му се бави поради други причини.

Родният клуб на Цонев си търси полагащата им се според правилата на УЕФА компансация за обучение. Такава се изплаща за всеки футболист до 23 години независимо дали е свободен агент или не. Според правилата на БФС сумата е 74 хил. лева. По принцип тя може да нарастне и до 100 хиляди, ако футболистът е играл в съответен процент от мачове в националния отбор, информира "Меридиан мач".

Край на сагата: Братя Цоневи решиха бъдещето си

Боби е сред основните играчи в състава на младежите, но заради контузия пропусна няколко мача от квалификациите за Евро 2017. Моралното право също е на страната на "сините", защото те не само бяха подписали първи професионален договор, но преди неговото изтичане му бяха предложили и ново споразумение.

Борислав и Радослав обаче решиха да си тръгнат от "Герена". Ради си намери отбор в чужбина и подписа с Лече, но атакуващият халф все още не е играл в официални срещи.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички