Левски ще преговаря с две от звездите си за намаляване на заплатите


Левски ще преговаря с две от звездите си за намаляване на заплатите

1915 0

От ръководството на Левски са твърдо решени вече да не се дават огромни суми за заплати на футболисти, както бе в последните години на "Герена". Това води и до по-големи трудности при преговарянето с нови играчи, но от "Герена" въвеждат нови правила при предлагане на договорите.

Повод за това е голямата лудница с контрактите на някои от сега действащите футболисти, като периодично изскачат нови и нови изненади. Такъв бе случаят с Давиде Мариани, който в условия на заварено положение трябваше изведнъж да получи бонус от над 70 хиляди евро заради клауза в договора. Швейцарският полузащитник обаче се отказа от тази сума и бе похвален специално от изпълнителния директор.

Павел Колев обаче ще е безсилен през следващите месеци от договора на Мариани. Той получава най-голямата заплата след напускането на звездата Габриел Обертан. Мариани има като база около 30 хиляди евро, но при изиграване на определени минути от пакет мачове месечното му възнаграждение скача на над 40 хиляди евро, което не е в синхрон с новата финансова политика на сините.

Освен с Мариани преговори за намаляване на заплатата предстоят и с Холмар Ейолфсон. Исландецът е втори по заплата, като израелски медии разкриха при преминаването му в Левски, че ще получава 29 хиляди евро месечно. Идеята на "сините" ръководители е постепенно да вкарат заплатите в рамка от максимум 15 хиляди евро, което означава, че Мариани и Ейолфсон трябва да се съгласят да получават приблизително два пъти по-малко пари до края на договорите си, твърди "Тема спорт".

Такъв е таванът, който се предлага на евентуалните нови играчи. "Сините" не се притесняват, че конкуренцията в България може да сложи на масата по-големи заплати. Такъв бе случаят с италианеца Фабрини, около когото Левски опипваше почвата, без да преговаря конкретно. От ЦСКА дадоха на този футболист с 5 хиляди евро на месец повече от тавана, който е наложен в Левски.

Козът, с който си служат от "Герена", е бонус при спечелване на шампионска титла и участие в груповата фаза на някой от европейските клубни турнири. Такава бе практиката при тандема Наско Сираков -Станимир Стоилов. Тогава футболистите на сините бяха с много ниски заплати, най-високите бяха за Седрик Бардон и Даниел Боримиров, но европейските бонуси бяха минимум по 100 хиляди евро на човек.

А на кои позиции се търсят приоритетно играчи от Хубчев - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от На фокус


Ерлинг Холанд с нова порция рекорди, но този път в Шампионска лига

Голямото име днес ще е Ерлинг Холанд - детето-чудо на световния футбол, което изгря на най-голямата европейска...

Реклама
Реклама