Ас на Левски се отказа от 6-цифрена сума, за да играе до края на сезона


Ас на Левски се отказа от 6-цифрена сума, за да играе до края на сезона
Снимка: Оф. сайт на Левски

4816 0

Истински реверанс към ръководството на Левски е направил халфа на тима Давиде Мариани. Швейцарецът трябваше да изигирае само още един мач, за да си осигури бонус от 75 хиляди евро или близо 150 хиляди лева. Поради незавидното финансово положение на "сините" Мариани трябваше да не играе повече, за да не му бъде изплащан бонусът, но самият футболист се е отказал от парите, които си е заработил, за да може да играе до края на сезона. Новината беше разкрита лично от Павел Колев.

"Искам да благодаря специално на Давиде Мариани, с който имах няколко разговора през тази седмица. Момчето се отказа от бонус, който има в договора си на стойност 75 000 евро. Клубът няма възможност и желание да плати този бонус, но момчето се съгласи да се откаже от него, за да играе за Левски", сподели изпълнителният директор на "сините".

Халфът се превърна в несменяем титуляр в първия си сезон с екипа на Левски, а клаузата в договора му гласи, че ръководството трябва да му изплати 150 хиляди лева, ако изиграе 70% от мачовете през сезона. Срещата с Лудогорец му гарантираше този бонус, но той се е отказал, за да има възможността да помогне на съотборниците си.

Говорещият пет езика полузащитник на столичани има и осем асистенции за тима и 10 гола. При положение, че не беше се отказал от своя бонус, Мариани нямаше да играе и една минута до края на сезона, тъй като "сините" не могат да си позволят да ги платят.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички