Левски отново безапелационен лидер по посещаемост в Първа лига


Левски отново безапелационен лидер по посещаемост в Първа лига
Снимка: Оф. сайт на Левски

10063 0

Отборът на Левски може и да е на трето място в първенството и без реални шансове за титлата, но се радва на най-голямата подкрепа от страна на публиката. Това показват цифрите от посещаемостта на мачовете в Първа лига, пише "Труд".

Статистиката показва, че в топ 10 на най-посетените мачове през този сезон цели шест са с участието на отбора от "Герена". Нещо повече - топ 5 на двубоите с най-много публика е окупиран от мачове на "сините", като четири от тях са домакински.

КАПИТАНЪТ НА ЦСКА: НАШИТЕ ФЕНОВЕ НЕ НИ ГОНЯТ И БИЯТ КАТО ТЕЗИ НА ЛЕВСКИ

Общо 77 540 души са гледали мачовете на Левски на "Георги Аспарухов", което прави средно по 5964 зрители. Вторият в първенството - ЦСКА, върви втори и по този показател. Домакинските мачове са събрали 52 270 зрители или 4355 средно на среща. Тимът от "Българска армия" също има пет срещи в топ 10.

Най-посетеният мач от Първа лига е двубоят от 10-ия кръг между Левски и ЦСКА, наблюдаван от 23 000 зрители на националния стадион. Загубата на Левски от Лудогорец с 0:2 в неделя е на второ място, като 17 000 са станали свидетели на двубоя, пише изданието. Колко е точната бройка зрители на голямото дерби на последния кръг - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички