Колко фенове отидоха на "Герена", за да подкрепят Левски срещу лидера?


Колко фенове отидоха на "Герена", за да подкрепят Левски срещу лидера?
Снимка: Оф. сайт на Левски

4631 0

Домакинството на Левски срещу Лудогорец определено беше голямо събитие, най-вече заради огромния брой фенове на "сините", които отидоха на стадиона, за да подкрепят своите любимци. За тяхно съжаление, отборът на Георги Дерменджиев не успя да ги зарадва и не се представи на ниво, завършвайки 0:2 с лидера в Първа лига.

Много от феновете на Левски се питат колко успяха да се съберат на домашния стадион. В медиите масово се говори за 17 000 привърженици, което би станало рекорд в Първа лига през настоящия сезон. За справка: в дербито срещу ЦСКА малко по-рано тази година на Националния стадион се събраха между 11 и 15 000 запалянковци. Разбира се, на двата отбора общо.

ЕТО КОГА ДА ОЧАКВАМЕ ДЕРБИТАТА МЕЖДУ ЛЕВСКИ И ЦСКА

SportLive.bg направи справка в статистически сайтове и такива, които следят посещаемостта в европейските мачове. И тук няма единодушие, но максималната цифра, която се дава, е 16 000 фенове на "Герена". Тя е по информация на transfermarkt.com, който отчита, че за дербито с ЦСКА феновете на "Васил Левски" са били 15 000.

Според soccerway.com на дербито с разградчани вчера са дошли 14 700 левскари (приблизително, заради официалните лица и малката агитка на гостите). Този сайт дава за Левски - ЦСКА цифрата 11 000. Според bulgarian-football.com на софийското дерби е имало 11 000 души, а информация за Левски - Лудогорец все още няма. Както е известно, капацитетът на "Виваком Арена Георги Аспарухов" е 25 000 места. А какъв бе до вчера рекордният брой фенове, посетили Левски - Лудогорец, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички