Левски на практика остава без генерален спонсор


Левски на практика остава без генерален спонсор
Снимка: Официален сайт на Левски

5862 0

Отборът на Левски на практика остава без генералния си спонсор "Националната лотария". Това става ясно от промените в Закона за хазарта, които парламентът окончателно прие на второ четене тази сутрин (7 февруари). Това означава, че лотарийни игри ще се организират единствено от Българския спортен тотализатор с нает от него персонал в собствени или пунктове под наем, които са обособени като места за лотарийни игри.

"Национална лотария" и "Лотария България" - двете частни лотарийни компании в България, ще трябва да преустановят работа веднага щом корекциите в закона влязат в сила, а именно след излизането им в Държавен вестник. При така стеклите се обстоятелства генералният спонсор на "сините" де факто няма как да продължи да финансира клуба, след като не може да продължи функционирането си.

За момента не става ясно какво следва оттук нататък за Левски. От SportLive се опитахме да се свържем с изпълнителния директор на клуба Павел Колев, но не получихме отговор на обажданията ни. Днес от 18 часа ще се проведе среща между Колев и Националния клуб на привържениците на Левски, на която се очаква да се дискутират важните теми около "сините".

В края на януари собственикът на Efbet Цветомир Найденов изрази готовност отново да спонсорира отбора на Левски, но само в случай, че "сините" прекратят взаимоотношенията си с "Националната лотария". Няколко дни по-късно София осъмна с плакати в подкрепа на Левски, а един от тях гласеше: "Efbet? Не, благодаря".

Треньорският щаб и футболистите на Левски отказват да коментират проблемите около ръководстото на клуба. "Сините" започват пролетния дял на Първа лига на 15 февруари, когато се изправят срещу големия си съперник ЦСКА. А дали Петър Хубчев е наясно със състава, на който ще разчита за дербито с "армейците" - четете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички