Левски изравни рекорди след успеха срещу Славия


Левски изравни рекорди след успеха срещу Славия
Снимка: Официален сайт на Левски

1643 0

Победата с 2:0 над Славия на стадион "Георги Аспарухов" позволи на Левски да изравни най-добрия си старт в сезоните след спечелването на последната си титла през 2009 г. След 11-ия кръг на настоящата кампания столичани са лидери в класирането на Първа професионална лига-- с 9 победи, 1 равенство и 1 загуба. Головата им разлика е 19:6.

В годините след последната „синя“ титла тимът е имал само веднъж подобен актив. През сезон 2012/2013 Левски тръгва също с 9 победи, 1 реми и 1 загуба. Головата разлика е 23:6.

За разлика от сега „сините“ тогава заемат втората позиция във временното класиране. Със същия актив, но по-добра голова разлика лидер е Лудогорец. Единствената загуба до онзи момент на Левски е от ЦСКА - 0:1. Равенството пък е с Локо (Сф) 1:1. Сега поражението е от Локо(Пд) - 0:1, а хиксът Черно море“- 2:2.

ЯБЛОНСКИ РАЗТОПИ ФЕНОВЕТЕ СЪС СПЕЦИАЛНО ПОСЛАНИЕ

Головете за победата над Славия вкара Станислав Костов. Така 27-годишният нападател вече има 8 попадения в Първа лига и се изравни на върха в реализаторската листа с румънеца от Лудогорец Клаудиу Кешеру. В първия мач между Левски и Славия след кошмарно изгубения от „сините“ с дузпи финал в турнира за Купата на България, бе подобрен зрителският рекорд на „Герена“ за настоящата кампания. При домакинството на „Берое“, спечелено с 1:0, те бяха с 2000 по-малко.

Следващия мач за Левски е от изклюителна важност, тъй като ще се изправят срещу Лудогорец. Какви проблеми обаче има Славиша Стоянович преди него можете да прочетете тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички