Левски действа предпазливо и се застрахова с трансфера на Алар


Левски действа предпазливо и се застрахова с трансфера на Алар
Снимка: Getty Images/Gulliver

4527 0

През този трансферен прозорец от Левски се стараят да действат доста по-предпазливо от предходните сезони. След края на сезона "сините" се разделиха с цял един отбор от играчи, а новите попълнения до този момент са четири - Милан Миятович, Янис Каргас, Франко Мазурек и нападателят Дени Алар.

Алар е последният нов в отбора, като бе силно желан от ръководството и от насатвника Петър Хубчев, а сделката, която сключиха за него с Рапид Виена е много изгодна за столичани. Играчът е преотстъпен за една година от Рапид (Виена), с опция за закупуване за още две години. По този начин от "Герена" се презастраховат, ако Алар не успее да се наложи в отбора.

Според изданието Laola именно от Левски са настоявали първоначално да бъде взет под наем, като по този начин се превърнат в силната страна в преговорите след края на сезона. Това означава, че ако не успее да донесе голове за столичния тим, ще трябва да се върне в Рапид и да се бори за мястото си там. Получи ли се обратният сценарий и докаже, че е голова машина, то Левски ще може да активира клаузата за откупуване.

Първоначално от австрийския тим настояваха да се разделят с него още сега срещу трансферната сума от 300 хиляди евро, но в крайна сметка са се съгласили и на тези условия. А причината е, че треньора на тима Дитмар Кюбауер със сигурност няма да разчита на него.

По-рано пък стана ясно, че от клуба имат интерес и към нападател на Стоук Сити. Повече по темата може да прочетете в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички