Левски официално подписа с дългочакания нападател


Левски официално подписа с дългочакания нападател
Снимка: Официален сайт на Левски

3662 0

Левски осъществи едно от големите си трансферни желание, като подписа с дългоочаквания нападател. Клубът от "Герена" подписа договор с австрийския нападател Дени Алар. Играчът е преотстъпен за една година от Рапид (Виена), с опция за закупуване за още две години.

Алар е роден на 18 януари 1990 г. Юноша е на австрийския Целтвег, а през 2007 г. преминава в друг местен тим – Леобен. Две години по-късно облича екипа на Капфенберг, където за два сезона изиграва 63 мача и вкарва 21 гола.

В следващите пет години кариерата на Алар продължава в Рапид (Виена), където изиграва 116 мача и вкарва 35 гола. В средата на 2016 г. преминава в Щурм (Грац), и за две години изиграва 70 мача и отбелязва 36 гола. През 2018 г. печели и Купата на Австрия, а две години поред (2017 г. и 2018 г.) завършва на второ място в подреждането на голмайсториите в местната Бундеслига. През лятото на 2018 г. се завръща отново в Рапид (Виена).

Новото попълнение на Левски има два мача за представителния тим на Австрия и 16 мача и 4 гола за младежката формация на страната си. В четвъртък, 27 юни ще направи първа тренировка със „синия“ екип.

По-рано стана ясно, че 26-кратните шампиони на България имат интерес към нападател на Стоук Сити. Повече по темата може да прочетете в този материал на SportLive.bg.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички