Кралев: Интересът на Левски да не е по-важен от този на българския спорт?


Кралев: Интересът на Левски да не е по-важен от този на българския спорт?
Снимка: БГНЕС

3894 0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев реагира троснато на репортерски въпроси за бъдещето на Левски. Той попита дали е по-важен интересът на клуба, или интересът на целия български спорт.

"Не мога да коментирам какво ще се случи в Левски (бел. ред. - Васил Божков вече предупреди, че заради законопроекта няма да има пари за синия клуб). Това е решение на собствениците и ръководството на клуба. Става въпрос за регулация на бизнеса. Мисля, че всяка държава има право да регулира бизнеса. Смятате ли, че тези действия са насочени срещу Левски? От едната страна, стои интересът на българския спорт, а от другата на Левски? Така ли? Значи интересът на футболния клуб е по-важен от интереса на целия спорт?", каза министърът след церемонията "Нощта на шампионите".

Промените в Закона за хазарта, предложени от Валери Симеонов, ще окажат благоприятно влияние на българския спорт, смята той, въпреки че преди две години беше против предишното предложение на Симеонов, при това то беше далеч по-малко рестриктивно тогава - сега се иска буквално затваряне на частен бизнес. "Тези промени ще доведат до 50 млн. повече за българския спорт. Никой не се намесва в бизнеса на компаниите за залози, а за регулация на моментните лотарийни игри. Това ще се отрази най-добре на целия български спорт", категоричен бе Кралев. А позицията на Васил Божков и фирмата му можете да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички