Колев: Казусът с Мариани бе доста заплетен и скъп за Левски


Колев: Казусът с Мариани бе доста заплетен и скъп за Левски
Снимка: Официален сайт на Левски

2914 0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев даде подробности за продажбата на Давиде Мариани. Швейцарецът беше продаден за 1,417 млн. евро на дубайския Шабаб Ал Ахли. Той заяви, че не е възможно да се задържи играч, на когото му предлагат в пъти по-високи параметри.

"Давиде Мариани е взет по настояване на Делио Роси. С него Левски отпадна от Вадуц. Когато дойдох, само чувах коментари, че той няма място в Левски. Когато дойде Петър Хубчев, изведнъж Давиде Мариани стана звездата на отбора. Истината е, че Мариани като казус бе доста комплициран. Не само заради високата си заплата, нереална за България, но и поради редица други обстоятелства. Комисионни по неговото привличане, които не бяха платени, които могат да доведат до шок някой с по-слабо сърце. Този казус бе доста заплетен и доста скъп за Левски", заяви Колев.

"През цялото това време поддържах тесен контакт с Мариани. Защото той говори 5 езика и защото е наистина интелигентно момче и беше от хората, с които може да се коментира състоянието на отбора, нещата в съблекалнята. Той е идвал при мен нееднократно късно вечер в офиса да коментира някои неща. През цялото време ми е казвал, че не се чувства добре. След идването на Хубчев нещата се промениха драстично. Тогава дойде интересът от Дубай и реално по тази сделка работихме около две седмици с Ивайло Петков и агента на футболиста."

"Според мен имате нереалистични представи за футболния пазар в България. Ако си мислите, че Левски може да задържи футболист, който има оферта от един от шейховете, нямате реална представа. Нямаше и смисъл да го задържаме. Тези пари не ни бяха излишни, но не ни бяха жизненоважни. Можеше да тропнем по масата, но някой вярва ли, че Мариани щеше да играе по същия начин след това? И след като знаем какви пари са му предложили? Нямахме разумна причина да кажем не на Давиде Мариани".

Освен това Павел Колев призна, че Левски има интерес към Тодор Неделев - ето какво любопитно обяснение даде.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички