Кой е Павел Колев и защо назначаването му в Левски е силен ход?


Кой е Павел Колев и защо назначаването му в Левски е силен ход?
Снимка: Официален сайт на Левски

17324 0

Изпълнителният директор на Българския футболен съюз Павел Колев ще е новият силен човек в Левски от началото на 2019 година. Новината бе потвърдена и от собственика на „сините“ Спас Русев, а този ход на бизнесмена, поне към този момент, изглежда много силен. А причините за това са няколко.

На първо място това е един дълго премислен ход, който е отнел много време на Русев, за да се осъществи. Самият той призна, че няколко месеца е имало преговори, за да успее да доведе Колев на „Герена“. За разлика от много други пъти, в които в Левски се е прибързвало с назначаването на изпълнителен директор или спортен такъв, само и само, за да има такъв човек на поста. Историята помни не малко случаи, в които са били назначавани легенди на клуба, които не са имали голям опит и резултатът в повечето случаи е бил не в полза на клуба, на отбора или на феновете.

На второ място - няма никакво съмнение, че Павел Колев е един от, може би, малкото футболни хора у нас, които в последните години не спират да учат или да надграждат върху това, което искат да правят. А със сигурност образованието, включително и във футбола, е от огромно значение. Той е отговарял за организирането на редица спортни мероприятия, включително и на Европейското първенство до 17 години, на което бяхме домакини. Неизменно е част от футбола, а след като от 2005 година е част от БФС и е считан за един от най-близките хора до Борислав Михайлов, едва ли има нужда да бъде адаптиран по какъвто и да начин в родната действителност.

Знанията и запознанствата, които е натрупал през годините в УЕФА и в европейски футбол, със сигурност ще са нужни на „Герена“ на всяко едно ниво. Именно заради това една от задачите му ще е свързана Детско-юношеската школа на отбора и тя да стане много по-продуктивна и свързана с първия отбор. Задачите му в Левски със сигурност няма да са никак леки. Неговата цел ще бъде да реконструира клуба и да го модернизира. В последните близо 2 години първият отбор на Левски показа израстване и разликата се вижда. На фона на това обаче клубът сякаш все още още изостава, защото не може да намери правилния човек, който да направи клуба в една добре работеща машина, която да следва една дългосрочна стратегия за развитието си. Именно пред това предизвикателство ще се изправи и новият шеф на "Герена".

Визитка:

Павел Колев е роден през 1975 г. в София. Завършва НГДЕК "Константин-Кирил Философ" и СУ "Свети Климент Охридски", специалност "Психология". 13 г. работи като спортен журналист във в. "24 часа", а от 2009 г. става говорител на БФС. След успешното организиране на Евро 2015 за юноши до 17 г. в България, за което получихме похвали от УЕФА и всички страни финалисти, Павел Колев е назначен за заместник изпълнителен директор. Владее перфектно няколко езика, а наскоро се дипломира с магистратура за управление на спорта в престижен университет в Швейцария. Притежава сертификат по футболен мениджмънт от УЕФА, също така е делегат на международни мачове на най-високо ниво.

През 2016 година бе одобрен именно за магистратурата по европейско управление на спорта (MESGO). Колев бе първият българин одобрен за програмата. Заместник-изпълнителният директор на футболната ни централа е един от 24-ма избрани по документи и издържан изпит. MESGO е магистърска програма, която се провежда на всеки две години и за която кандидатстват повече от 200 кандидата. Обикновено те са от топ-мениджмънта на различни спортни организации в цяла Европа. Програмата продължава две години и се провежда със съдействието на петте най-реномирани университета в Европа, Ню Йорк и Токио.

Освен Павел Колев на "Герена" ще пристигне и един от най-големите любимци на феновете - Димитър Иванков. Той ще отговаря за вратарите в отбора - повече подробности четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички