Хали Тиам: Не съм се сблъсквал с расизъм в България


Хали Тиам: Не съм се сблъсквал с расизъм в България

774 0

Халфът на Левски Хали Тиам, вдъхновил отбора за победата над Арда снощи с 2:1, призна, че откакто е в България - 14 февруари 2018 година, не е ставал жертва на расизъм на някой стадион. Сенегалецът дискутира темата във връзка с расисткия скандал, избухнал по време на евроквалификацията България - Англия преди няма и седмица.

"Честно да ви кажа, не съм имал проблеми с расизъм нито в България, нито в Унгария. Ако се случи нещо такова, всеки път го казвам, трябва да се говори с тези хора и да се спре това нещо. Расизмът във футбола е проблем по целия свят. Това е много комплицирана тема и трябва да се говори с хората, които правят такива неща, за да се променят", коментира Тиам след мача, в който откри резултата с красив гол. Халфът каза и как се е стигнало до попадението му:

"Всеки мач за нас е важен и трябва да играем по този начин. Победихме, сега трябва да се подготвим за следващата среща. Видях Найджъл, че е на хубава позциия, опитахме да направим 1-2 подавания, но после ми се откри позиция за стрелба и не се забавих, а стрелях". А колко е важна за него победата в дербито с ЦСКА вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Левски


Цифрите и фактите, които казват, че Георги Тодоров трябва да води Левски за постоянно

Онзи ден колеги установиха, че Петър Хубчев е спечелил едва 51,5% от мачовете си начело на Левски. Затова за...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама