Ексклузивно в SportLive: Съдията на ЦСКА - Левски е фен на един от двата отбора


Ексклузивно в SportLive: Съдията на ЦСКА - Левски е фен на един от двата отбора
Снимка: БГНЕС

3140 0

Вторник се оказа изключително натоварен ден за българските власти и институции, като най-важната тема за деня беше свързана със съмненията за подкуп в особено голям размер от страна на кмета на район "Младост" Десислава Иванчева. В Народното събрание една от темите нямаше нищо общо с политиката. Голяма част от депутатите разискваха дербито днес между ЦСКА и Левски, което ще бъде реферирано от депутата на ГЕРБ Стефан Апостолов.

Благоевградчанинът, който подобно на своя баща - кметът на Симитли Апостол Апостолов, реши да се занимава с футболно съдийство преди няколко години и вече дори е реферирал мачове от предварителните кръгове на Шампионска лига. Логично, една от топ темите в куларите на Народното събрание беше неговото участие в дербито на столицата.

SportLive.bg се добра до изключително ценна информация от вчерашния ден в Народното събрание. Преди редовната сбирка на депутати от ГЕРБ на сладка раздумка част от депутатите, събрали се около Стефан Апостолов, започнали да говорят с него на тема "ЦСКА - Левски" и дори го посъветваха, че трябва да "свири в полза на Левски". Призивът беше отправен няколко пъти, докато самият рефер търпеливо е изчаквал колегите му от парламента да приключат с молбите си да наклони везните в полза на 26-кратния шампион, без да им даде положителен отговор. 

Също толкова интересен е и последвалият разговор. Източникът на SportLive.bg сподели, че един от депутатите се е обърнал към Апостолов с думите: "Хайде, нали си от Левски". Апостолов е дал положителен отговор, което, колкото и да е изненадващо, не се случва за пръв път в историята на българския футбол. Има редица примери за родни топ съдии, които са фенове на определен български отбор, и най-често точно на Левски и ЦСКА

Самият Стефан Апостолов е един от малкото български съдии с добра репутация в българския футбол в момента и получава отлични оценки както за представянето си в Първа лига, така и в Европа. Във визитката си той вече има два много важни мача за ЦСКА - и двата срещу Лудогорец, като и в двата двубоя получи много високи оценки, въпреки че и от ЦСКА, и от щаба на "орлите" имаха различни претенции към него. Последният мач на "червените", в който Апостолов беше рефер, беше срещу Ботев Пловдив - среща, категорично спечелена от "армейците". Общо през сезона е ръководил 4 срещи на ЦСКА, в които столичният гранд записа 3 победи и 1 равенство.

Що се отнася до Левски, до този момент през сезона той е ръководил само един мач на "сините" - успехът с 4:1 над Септември.

Може да следите битката ЦСКА - Левски НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички