Левски плати 2 млн. лева и ще получи лиценз за Европа


Левски плати 2 млн. лева и ще получи лиценз за Европа
Снимка: Официален сайт на Левски

6117 0

Изключително добра новина обявиха за Левски, която ще зарадва всички "сини" привърженици. Ръководството на тима успя да погаси задълженията си и плати глобата в размер на 100 хиляди евро, която бе наложена от УЕФА.

Новината бе потвърдена и на официалния си сайт: "ПФК „Левски“ има удоволствието да Ви съобщи, че всички необходими и дължими плащания по процедурата за лицензиране за участие в европейските клубни турнири на УЕФА бяха извършени в срок. Клубът продължава съвместната си работа с УЕФА по оформяне на документацията, с която да преодолее заплахата от наказание заради нарушаване на правилника за „Финансов феърплей“.

ПФК „Левски“ ще действа по предварително начертания план за стабилизиране и оздравяване на клуба, така че отборът да носи радост на верните си и многобройни привърженици". 

Новият финансов благодетел на столичани Васил Божков изглежда вече се е заел с първите стъпки по оздравяването на клуба, както бе обявено в прессъобщението от "Нове Холдинг" преди няколко седмици. Интересно е да се отбележи, че „сините“ са се справили без да теглят заеми, съобщи "Дарик". Сумата, която трябваше да се плати, бе в размер на малко над 2 милиона лева.

За нея стана ясно в края на декември, когато Спас Русев ръководеше клуба, а директор бе Красимир Иванов. Съобщението беше пуснато в сайта на УЕФА, а единственият начин "сините" да предотвратят наказанието беше да платят близо два милиона лева и глоба от 100 хиляди евро до края на месец февруари. Така, два дни преди да изтече срокът "сините" са се разплатили, за да получат лиценз за Европа, за където сега ще трябва да се класират по спортен път. 

А какво заяви Павел Колев относно идването на Васил Божков - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички