Днес ли е първият път, в който Левски гостува в Разград като лидер?


Днес ли е първият път, в който Левски гостува в Разград като лидер?
Снимка: Официален сайт на Левски

3551 0

В събота в 20 часа Лудогорец посреща Левски в битка на върха в Първа лига. "Сините" са на вълните на вдъхновението след смяната на Делио Роси със Славиша Стоянович и са лидери в класирането с 2 точки пред разградчани. 

Не малко и футболни специалисти дори сложиха столичани като фаворит в срещата, което е изненадващо, тъй като имат една единствена победа в Разград и тя датира от 2013 година. Откакто Лудогорец е в елита на българския футбол Левски има 6 гостувания на тима преди зимната пауза. В седмото си гостуване, което е утре, столичани отиват като лидери в класирането. Sportlive.bg направи справка, която показва дали е имало друг случай, в който "сините" гостуват, докато са на първо място. 

Първият двубой е на 25 септември 2011 година в 7 кръг на първенството. Тогава срещата завършва 2:1 в полза на домакините, а ситуацията преди срещата е такава: Левски има 5 победи и 1 загуба в 6 мача и е с 15 точки, а Лудогорец 5 победи и 1 равенство с 16 точки. Тогава лидер е ЦСКА, който има само победи.

При второто гостуване на 18 ноември 2012 година разградчани отново побеждават с 2:1. Тогава обаче Левски отива като лидер в първенството след 12 изиграни кръга. "Сините" имат едно равенство и една загуба, докато "орлите" са с 2 равенства и една загуба. След победата си обаче в дербито в 13 кръг измества Левски от лидерската позиция. 

ЕДИНСТВЕНАТА ПОБЕДА НА ЛЕВСКИ В РАЗГРАД Е ПРИ БЪДЕЩИЯ ТРЕНЬОР НА ЛУДОГОРЕЦ

През следващата година на 7 декември е единствената победа на Левски в Разград. Тогава обаче "сините" изживяват тежък сезон и след 21 кръга изостават с 13 точки от шампионите. През сезон 2015/2016 се срещат в Разград още в 3 кръг, но и тогава Левски открива кампанията с равенство срещу Ботев. Другите две срещи са на 30 ноември 2016 година и 29 октомври 2017 година. И в двата случая Лудогорец посреща Левски като лидер и то отново със солидна доза преднина - 6 точки и 8 точки. 

Голямата легенда на Левски Наско Сираков също коментира предстоящото дерби, като изрази любопитно мнение. Според него мачът е по-важен за Лудогорец и ето защо смята така

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички