Черно море този път не успя да препъне Левски


Черно море този път не успя да препъне Левски
Снимка: БГНЕС

2249 0

Левски спечели трите точки в иначе тежкото си гостуване на Черно море. "Сините" победиха с 0:1 с гол на Амаду Сукуна в 38'.

Столичани владеееха повече топката и създадоха по-добрите положения, но направиха много пропуски, с което и задържаха интригата до самия край на срещата.

Сукуна вкара своя първи гол за "сините", след като засече подаване на Нар, който организира контраатка и надбяга половината играчи на "моряците". Червен картон в 70' получи Сукуп, след като получи два жълти картона в рамките на десет минути и остави Черно море с човек по-малко.

Левски започна по-активно срещата, но без да създават опасни положения. В 4' Сашо Александров центрира в наказателното поле, но топката бе неудобна за Божидар Краев. 

В 9' "сините" стигнаха до първото чисто положенбие, Огнянов пусна в коридор за Сукуна, който само трябваше да отклони от вратарското поле, но чукна слабо. Стражът на "моряците" бе преодолян, но защитник изчисти малко пред голлинията. Няколко минути преди това пък Балджийски на два пъти не успя да намери целта.

В 12' Левски организира опасна атака, Адениджи не успя да нанесе удар от няколко метра, а топката отиде в Краев, който я вкара във вратата, но имаше засада.

В 20' при ниско центриране отдясно на Адениджи, топката се удари в ръката на Пламен Николов при падането му на шпагат. Топката стигна до Сукуна, чийто удар бе блокиран.

10 минути преди края на полувремето Левски направи още един пропуск. Адениджи получи топката в наказателното поле, но не успя да преодолее от няколко метра вратаря на "моряците".

След пропуските, които направиха "сините" все пак успяха да стигнат до попадение чрез Сукуна, който минути преди гола направи пропуск, като не успя да преодолее вратаря. В 39' столичани организираха контраатака, Нар дръпна на скорост по левия фланг и пусна на дузпата за Сукуна, който изпреварва защитника до него и от няколко метра прати топката в мрежата.

Вторите 45 минути започнаха по-добре за домакините, като Левски изчакваше шансове за контраатака. В 54' Венков стреля с глава след центриране от свободен удар, но прати топката над напречната греда.

Ондрей Сукуп си изкара два жълта картона в рамките на 10 минути и остави "моряците" с човек по-малко.

В 77' Батунде Адениджи пропусна да убие интригата в срещата. Той бе изведен на чиста позиция, но нигериецът би леко над напречната греда в десния ъгъл. В 83' и Божидар Краев пропусна да отбележи втори гол.

Многото пропуски накараха играчите на Митов "да треперят" до последните секунди, където Черно море изпълни поредица от ъглови удари, които обаче не доведоха до нищо опасно.

Преди мача

"Сините" отиват в Каварна за задължителни 3 точки, особено след тежката загуба от ЦСКА миналата седмица. След като шампионът вече е ясен - Лудогорец, то остава битката за второ място именно между Левски и ЦСКА. 

Столичани ще се изправят срещу "моряците" без голяма част от титулярите си, като от групата бяха извадени Георги Костадинов, Антонио Аниете, Джереми де Ноойер и Сърджин Лукин. И четиримата ще напуснат клуба след сезона. Заради наказание срещата пропуска и Роман Прохазка, а Веселин Минев все още лекува контузия.

Варненци с традиционно труден съперник за Левски, особено като домакин, като в предишният сблъсък в Каварна също беше спечелен от Черно море.

Стартовите състави:

Черно море: Михайлов, Сукуп, Станчев, Николов, Венков, Георгиев, Цветков, Илиев, Балджийски, Антонио Руис Лопес, Сукуп

Левски: Кръстев, Александров, Александров, Яблонски, Огнянов,  Найденов, Бурабия, Нар, Краев, Адениджи, Сукуна

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички