Божинов: В Левски взимах много по-малко от чужденците, но не за пари бях там


Божинов: В Левски взимах много по-малко от чужденците, но не за пари бях там
Снимка: БГНЕС

9601 0

Нападателят Валери Божинов разкри подробности за раздялата си с Левски и обяви, че докато е носил синята фланелка във втория си престой в клуба, е получавал много по-ниска заплата в сравнение с чуждестранните звезди в тима. Същото е било положението и с другите двама опитни играчи на "сините" - Николай Михайлов и Живко Миланов. Божинов обаче не го обяви с цел да се оплаче, а за да покаже, че целта му е била да помогне на столичния гранд.

"За мен лично в момента е много важно здравето. Ако наистина има добра оферта, ще я прегледам и ще видя. Не всичко е пари. За да стигнеш до тях, трябва да се докажеш и да ги заслужиш тези пари. Аз не мога да искам от Ботев (Враца) да ми плаща милионите, които съм вземал в други моменти от кариерата ми, в големите отбори. Тук целта е да помогнеш на клуба, да помогнеш на футболистите. В Левски беше същото. Аз, заедно с Живко Миланов и Ники Михайлов, сме може би най-ниско заплатените играчи сравнено с чужденците. Но ние не сме дошли да изкарваме пари в Левски, а да помогнем за купа или титла и да играе клубът в Европа. Аз не мога да сложа парите над Левски. Дошъл съм да вляза в историята на Левски. Ако бяхме станали шампиони, ние ставахме легенди. А да си легенда не се купува. Това става в успехи на терена. Не можах да помогна, но дано се случат нещата. Левски е над всичко, както казват феновете. И никой е не по-голям от клуба", заяви звездата пред "Блиц".

Божинов също така похвали новия треньор на тима Петър Хубчев, който инициира раздялата с него. "Евала! Седнахме и си казахме нещата. Така трябва да се прави. Първо един треньор трябва да бъде добър психолог. Комуникацията е едно от най-важните неща. Каквото имахме, си казахме с Хубчев. Чисто спортно-технически", обясни нападателят, който в момента няма яснота къде ще продължи кариерата си. А как обясни самият Хубчев решението си да освободи Божинов вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички