8 месеца по-късно: Живко Миланов си припомни ужаса в Левски, но не остави и капка съмнение в лоялността си


8 месеца по-късно: Живко Миланов си припомни ужаса в Левски, но не остави и капка съмнение в лоялността си
Снимка: Lap.bg

6284 0

"Много вода изтече", откакто Живко Миланов подаде оставка като старши треньор на Левски. Това се случи на 20 август 2021 година, а малко след това започна вторият период на Станимир Стоилов на стадион "Георги Аспарухов".

Сега, близо 8 месеца по-късно, бившият бранител на "сините" даде интервю пред студио "Дерби", в което коментира случващото се на "Герена", но първо се върна на кошмарните обстоятелства около неговия престой на треньорската скамейка:

"Когато станах старши треньор на Левски, заварих отбор, който не беше Левски. След напускането на Славиша (б.р. - Стоянович), напуснаха и 15-на футболисти. Не знаехме дали ще започнем подготовка. И аз не знаех какво се случва на стадиона и какво ще се случва с кариерата ми, която беше в начален стадий. По това време никой нямаше амбиции за този пост", разкри Миланов и допълни:

"Когато започнеш с 5-6 месеца неплащане на заплати... Като добавим, че президентът идва и ти казва, че утре може да ни няма, да не ни дадат лиценз… Беше много тежка ситуация. Нямаше как да оставя отбора в този момент, някой трябваше да застане начело. Поех си негативите, не исках да ми започва така кариерата. Приемам го като урок. За друг клуб изобщо нямаше да го направя това", призна сърцатият бивш футболист.

"Мъри Стоилов може да върне Левски там, където вече го е извеждал. Ще му трябват време и условия, за да го направи. Важното е, че Левски се движи възходящо. Стоилов привлече нелоши футболисти, играят добре. Всеки мач, на който мога, присъствам на "Герена". Не съм от тези, които чакат Левски да загуби и да започна да говоря глупости. Аз съм израснал в този отбор", не остави и капка съмнение в лоялността си Жиката.

"За момента Стоилов взимам максимума от този отбор. Пожелавам успех за Купата. Дано най-накрая вземем трофей. Ако трябва да се правят по-големи планове, ще трябват още футболисти. Стоилов е доказал, че знае как да го направи. Левски има шансове срещу Лудогорец за Купата. Надявам се да вземат хубав резултат в Разград, за да може на "Герена" да стане хубав празник и да видим финал срещу ЦСКА", добави още той, а след това коментира и случилото се с Димитър Костадинов и Здравко Димитров, които бяха отстранени от клуба, тъй като имат проблеми с хазарта:

"Митко Костадинов не го познавам. Здравко Димитров има талант, но, ако не си отдаден на този спорт и главата ти е другаде, няма смисъл. Стоилов с едно нещо не прави компромис – дисциплината".

Вижте още

Тотален разрив между Стойчо Младенов и Гриша Ганчев, треньорът на ЦСКА назова причината

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички