12 000 левскари "превръщат" "Лазур" в "Герена" за финала


12 000 левскари "превръщат" "Лазур" в "Герена" за финала

1411 0

Над 12 000 фенове на "Левски" ще щурмуват Бургас за финала на купата срещу Черно море. Двубоят е насрочен за 30 май (събота) от 20.00 ч. на стадион "Лазур" и ще се предава пряко по Нова телевизия.

Освен трофея и 30 000 лв. от наградния фонд победителят ще си гарантира и участие в Лига Европа. Загубилият ще трябва да се утешава с 20 000 лв.

Очакванията бяха, че "сините" ще получат около 10 000 билета. Първоначално клубът заяви едва 5000, заради което изпълнителният директор Константин Баждеков беше обявен за страхливец от агитката. След това на "Герена" пристигнаха още 2800 пропуска, които свършиха за часове. Вчера "Левски" официално поиска допълнителна партида от Професионалната футболна лига (ПФЛ), която администрира турнира.

"Няма никакъв проблем. Ще им предоставим още поне 4500 места", съобщи пред "Преса" мениджърът на ПФЛ Атанас Караиванов. Така на трибуните ще има най-малко 12 300 левскари.

Присъствието на фенове на Черно море ще бъде далеч по-скромно. Клубът от Варна е заявил 3000 билета. В свободна продажба на касите на "Лазур" ще бъдат пуснати максимум 1000 пропуска.

В четвъртък предстои среща на ПФЛ, представители на двата отбора, на полицията и на пожарната в Бургас. Тогава ще бъдат изяснени всички детайли по организацията. Очакванията са, че и последните билети ще бъдат разграбени най-късно до края на седмицата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички