Зоря Луганск: Срещу какъв тим се изправя ЦСКА в търсене на първи успех в ЛК?


Зоря Луганск: Срещу какъв тим се изправя ЦСКА в търсене на първи успех в ЛК?
Снимка: Оф. сайт на Зоря

2662 0

В четвъртък вечер ЦСКА ще изиграе третия си мач в груповата фаза на Лига на конференциите, като съперник ще им бъде украинският Зоря Луганск. "Червените" се надяват да запишат първата си победа в този турнир, а състоянието на съперника в момента прави надеждите им обосновани. Неотдавна местно спортно издание излезе с материал, озаглавен "Силни само в украинското първенство" и това илюстрира горе-долу положението в Зоря.

В тамошния шампионат, когато съперникът на ЦСКА побеждава, го прави с резултати 4:0, 3:0, 2:0. През сезона дотук украинците са записали 6 победи, 2 равенства и 3 загуби. С поражение завърши и последният им мач засега в първенството, при това с разгром. Тимът на Виктор Скрипник беше ударен с 6:1 от Шахтьор (Донецк) преди няма и седмица. В класирането Зоря заема петото място. В Лига на конференциите украинците обаче са на последното място след 2 загуби в досегашните 2 мача. Головата им разлика е 1:6 - те започнаха с 1:3 срещу Будьо/Глимт и продължиха с 0:3 срещу Рома.

Както е известно, българският тим има засега една спечелена точка. Той започна в турнира с 1:5 от Рома и продължи с нулево равенство срещу Будьо/Глимт. Медиите в Украйна посочват, че тимът на Стойчо Младенов е фаворит в предстоящия двубой, още повече че той ще се проведе в София. Според анализаторите в страната Зоря има проблеми в отбрана и това се забелязва в последните им няколко мача във всички турнири. Това често обезсмисля усилията м в атака. Въпреки това ръководството на клуба не възнамерява да сменя треньора, нещо повече - твърди се, че те разговарят със Скрипник за нов контракт.

В същото време пък един от лидерите на клуба - Владислав Кочергин, е бил изпратен в дубъла на Зоря, защото не иска да подпише нов договор. 25-годишният халф изигра 14 мача за тима във всички турнири, в които реализира 5 гола и направи 2 асистенции. По-рано Кочергин заяви, че въпреки двете поражения, отборът не смята да се предава в Лига на конференциите. "Ако си спомняте миналата кампания в Лига Европа, също започнахме с поражения. И сега няма да се предадем до последно", обеща той. А ето кой съдия ще свири мача в София. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички