Запътилият се към титлата ЦСКА с грешна стъпка още на старта


Запътилият се към титлата ЦСКА с грешна стъпка още на старта
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

4776 0

ЦСКА не успя да стартира сезона, в който се надява да детронира Лудогорец от първото място, с победа. "Червените" стигаха само до 1:1 при гостуването си на Славия на стадион "Васил Левски".

През първото полувреме "армейците" играха много по-добре и пропуснаха куп положения преди Каранга да се разпише в 28'. След подновяването на играта обаче гостите допуснаха няколко грешки в защита, а при една такава в 62' Ивайло Димитров се разписа за 1:1.

До края на мача ЦСКА направи два фрапантни пропуска, заради които не успя да стигне до 3-те точки в мача.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

От самото начало на мача "червените" овладяха играта в центъра и се настаниха трайно в половината на Славия. Стигна се и до две сериозни заплахи за домакините, като в единия случай Каранга стреля неточно с глава, а в 10' се размина на сантиметри с остро центриране на Георгиев.

По-активното начало на мача за ЦСКА даде резултат, макар и чак в 28'. Георгиев по страхотен начин центрира в наказателното поле за Каранга и третата комбинация между двамата в мача даде резултат - прецизен удар на нападателя и първи гол за "червените".

За пореден път в защита фатално сбърка гръкът Теодорос, който беше надигран отново от Александър Георгиев. Стефан Велков пък се подхлъзна и не успя да попречи на Каранга да стреля с глава. До края на полувремето "червените" продължиха да атакуват през неговата зона, но до нов гол така и не се стигна.

Страхотни 45 минути направи Петко Христов, който имаше няколко добри намеси в защита и не позволи на Каранга да заплашва сериозно Георги Петков. В нападение обаче "белите" бяха неефективни, а Ивайло Димитров на два пъти нахлу наскорост в половината на "червените", но не сътвори нищо опасно.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част Славия загатна, че може да търси нещо повече в мача, след като на няколко пъти отбраната на ЦСКА се пропука. 15 минути след подновяването на играта домакините се озоваха в ситуация 4 срещу 3, но Стефан Велев избра най-грешното решение и, вместо да подаде на играч в наказателното поле, реши да стреля от 15 метра - топка в аут и изпуснат шанс за Славия.

В 62' "белите" съумяха да изравнят, след като хванаха за втори пореден път отбраната на ЦСКА неподготвена. Влади Узунов пусна страхотен извеждащ пас за Ивайло Димитров, който беше изпуснат от Николай Бодуров. Нападателят стреля от около 10 метра и преодоля Китанов.

"Червените" заиграха на пълни обороти след гола и положения не липсваха. Кубемба и Меркадо обаче се отчетоха с пропуски, а резервата Малинов можеше да реши всичко в 81'. Тогава той засече центриране от дясното крило, но от два метра не успя да уцели вратата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

СЛАВИЯ: Георги Петков, Теодорос Папуцоянопулос, Стефан Велков, Петко Христов, Михаил Венков, Стафан Велев, Емил Мартинов, Георги Йомов, Иван Минчев, Ивайло Димитров, Владислав Узунов

ЦСКА: Китанов, Станислав манолев, Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров, Александър Георгиев, Рубен Пинто, Давид Симао, Кирил Десподов, Густаво Кулма, Кевин Меркадо, Фернандо Каранга

ПРЕДИ ДВУБОЯ

За разилка от минагологидшния сезон този път ЦСКА на Гриша Ганчев ще преследва титлата. Целта беше заявена още преди старта на лятната подготовка, а липсата на европейски футбол през тази година допълнително ще помогне на тима, особено ако Лудогорец и Левски запишат дълга евро кампания.

Целта и на Славия е класиране в топ 6 на Първа лига, след като през миналия сезон "белите" бяха едно от сериозните разочарования в първенството. Иначе новините около тима са свързани с очаквания трансфер на Петко Христов във Фиорентина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички