ЦСКА започва похода си към титлата срещу Славия


ЦСКА започва похода си към титлата срещу Славия
Снимка: БГНЕС

983 0

ЦСКА започва похода си към титлата тази вечер от Националния стадион "Васил Левски". Славия е символичен домакин на "червените" от 21:00 часа в първия мач от новия сезон за двата отбора. ЦСКА няма да може да разчита на един от основните си играчи - левият бек Антон Недялков пропуска срещата заради травма в бедрото. Той е получил разтежение на тренировката в четвъртък. Контузията не е сериозна, но може да го извади от сметките и за мача с Лудогорец следващата събота (23 юли).

"Червените" се надяват Недялков да поднови пълноценни занимания още в понеделник. Ако това се случи, той ще е на линия за сблъсъка с разградчани.

Негов заместник днес почти сигурно ще е 19-годишният Александър Георгиев. Младокът от Шумен записа 6 мача в елита през изминалия сезон, като играеше по левия фланг на атаката. В летните контроли сега обаче бе използван като ляв бек и именно там ще действа, ако Стамен Белчев му даде шанс.

Георгиев е бивш национал до 17 и 19 г. и настоящ младежки. Друга опция е Александър Дюлгеров.

Изненадващи ходове сред титулярите на ЦСКА не се очакват. Под рамката ще е Китанов, отдясно на отбраната ще действа Манолев, а в центъра ще са Бодуров и капитанът Чорбаджийски. За вътрешни халфове Белчев почти сигурно ще се спре на португалците Симао и Пинто.

По фланговете ще атакуват Десподов отдясно и Меркадо отляво. Централен нападател ще е Каранга.

Има известни дилеми единствено около позицията на човека, който ще бъде зад Каранга. Ако следваме логиката от контролите, там ще започне Кристиян Малинов. Той ще си разменя мястото със Симао, като в единия случай първият ще подкрепя атаката, а вторият ще действа до Пинто, а в другия - обратното.

Вариант за поста зад нападателя е и колумбиецът Кулма, който ще попадне в групата за сметка на новото попълнение Енрике Рафаел. Бразилецът ще изгори заради правилото за трима играчи извън ЕС. Ако Белчев заложи на Кулма сред 11-те, това ще прати Малинов на пейката.

В групата на ЦСКА влизат две от трите летни попълнения - литовският вратар Витаутас Черниаускас и португалският халф Тиаго Родригес.

В лагера на Славия също има кадрови проблеми, но те не се дължат на контузии, а на документи. Жълтите карти на двама от новите - бразилският централен защитник Биси и нигерийският нападател Мба, до вчера не бяха пристигнали. "Белите" все пак уредиха навреме гръцкия десен бек Теодорис Папасоянопулос и е възможно той дори да е титуляр. Опция за поста е и друг нов - Радко Мутафчийски.

В предни позиции треньорът Златомир Загорчич има солиден избор за вариации, особено в халфовата линия. Очаква се в средата на терена да стартират Стефан Велев и Емил Мартинов, а Славчо Шоколаров да играе зад нападателя. Опции за тези постове са също Владимир Семерджиев, Владислав Узунов и Иван Минчев.

Загорчич ще води за 4-ти път отбор срещу ЦСКА, като до този момент има едно реми и 2 загуби без вкаран гол. Той е бил начело на Литекс срещу "червените", като губи на два пъти с 0:1, а веднъж прави и 0:0.

Преди днешния мач статистиката говори по още един начин срещу Славия - в последните 10 мача между двата тима на "Васил Левски", "белите" нямат победа - 3 ремита и 7 загуби, а в тях ЦСКА дори е в серия от 5 поредни успеха.

Източник: "Тема Спорт"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички