Заместникът на Илич - Велко Капланович: В ЦСКА трябва да има повече българи


Заместникът на Илич - Велко Капланович: В ЦСКА трябва да има повече българи
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1534 0

Заместникът на Саша Илич начело на ЦСКАВелко Капланович коментира победата с 2:1 срещу ЦСКА 1948. Асистентът води „армейците“, тъй като старши треньорът изтърпява наказание. Капланович говори по много теми, включително казуса Георги Йомов и българите в ЦСКА.

" Благодаря ви за поздравленията. Смятам, че заслужено спечелихме днес. Влязохме в мача малко нервно, под напрежение. Направихме голяма грешка, от която бяхме наказани. Имахме късмет. С течение на времето започнахме да контролираме мача напълно. Смятам, че от 35-ата минута нататък контролирахме мача“, каза Капланович.

" На полувремето говорихме да останем спокойни, да играем нашата игра и в хода на втората част ще отбележим. Получихме гол. Показахме нашия характер, защото след попадението изглеждахме още по-добре на терена. Успяхме да изравним след отсъдената в наша полза дузпа. Не спряхме, защото знаехме, че трябва да използваме удобния момент, който ни се отвори и да спечелим. В този период от двубоя напълно доминирахме. Честитя на играчите и на целия щаб“, добави той.

" Ще бъда напълно откровен с вас. Не ме интересуват нещата, които се случват около мача. Знам какво означава този мач за моя клуб и играчите. Работихме здраво най-вече върху това как ще играем и как ще изглеждаме на терена. Исках от играчите да бъдат фокусирани върху играта и нищо да не им позволи да ги извади от ритъм“, продължи заместникът на Саша Илич. Той подхвана и темата за българите в ЦСКА и най-вече младите таланти.

" В ЦСКА трябва да има повече българи. В този момент Йомов и Турицов са играчите, които могат да са основни в такива мачове. Петров имаше проблеми с коляното. Той е играч, който може да се развие и да взима участие в подобни мачове. Шопов има страхотно бъдеще. Работи много добре с желание, което е важно условие за един млад играч да се развие. Днешният мач определено не беше моментът за Шопов да влезе в игра. В отбора ни има играчи като Папазов, Маринов, Дончев, които в бъдеще могат да са важна част от състава ни, но трябва да работят много. С тях трябва да се работи търпеливо и да се намери подходящия момент, така че да не прегорят. Трябва да им се демонстрира вяра. Зависи от мен и от целия щаб да получат необходимата подкрепа. Те първо трябва да заслужат това доверие, но няма да има проблем да получат своите възможности да играят за ЦСКА. Без съмнение усещат какво е ЦСКА. Това е техният клуб. Нормално е да дават всичко от себе си.

" Информацията, която имаме за Йомов, е същата като вашата. Адвокатите се занимават със съобщението от УЕФА. В тази ситуацията само можем да направим е да демонстрираме подкрепата си към Йомов. Имаше официално съобщение от клуба. Не мога да добавя нищо друго. Пожелавам му да излезе по-силен“, каза още помощникът на Саша Илич.

А ето как коментира фамозното си дебютно попадение Брадли де Нойер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички