ЦСКА обърна и победи "войниците" на Любослав Пенев насред "Българска армия"


ЦСКА обърна и победи "войниците" на Любослав Пенев насред "Българска армия"
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6089 0

ЦСКА победи ЦСКА 1948  с 2:1 в дербито от осмия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат след като изоставаха с 0:1, след като Ангел Бастунов откри след асистенция на Радослав Кирилов. Веднага след това домакините натиснаха съперника и в 71' Иван Турицов реализира от дузпа за игра с ръка на Елитон. 9 минути по-късно гол-шедьовър, както и дебютно попадение, на Брадли де Нойер донесе победата и трите точки на момчетата от "Българска армия". 

Елитон успя да получи глупав червен картон, след като изблъска едно от децата, които подаваха топките на пистата, и така затвърди тенденцията ЦСКА 1948 да доиграва срещите си с човек по-малко.

По този начин Лудогорец се приближават само на точка от върха и отбора от Бистрица, а ЦСКА е плътно зад тях с актив от 16 точки, но по-лоша голова разлика от разградчани.

В първите секунди от срещата и двата отбора успяха да стигнат до вратата на противника, но без особени опасности. Гостите упражняват висока преса и това видимо затруднява ЦСКА в изнасянето на топката. Напрежението освен на терена е и по трибуните, където фенове на домакините обградиха ложата в която най-вероятно стоят представители на ЦСКА 1948. Първият изстрел в мача дойде още във втората минута, когато Дюкенс Назон пробва късмета си от дистанция, но бе неточен. ЦСКА 1948 отговори в 10-ата минута с добра атака отляво и удар на Карлос Охене от границата на наказателното поле, отразен от Густаво Бусато.

Ангел Бастунов направи непростим пропуск в 23' след като Георги Русев открадна топката от защитник на домакините и я предостави на празна врата на младия нападател, но той не успя да я уцели и се отби в гредата, след което излезе в аут. Маурисио Гарсес имаше добра възможност да открие резултата на "Армията", след което му бе пласирана топка вляво по нападението на домакините. Латиносът се зачуди какво точно да стори, след което опита да потърси Брайън Морено, но пасът му беше ужасно лош за неговия съотборник, след което отбраната на ЦСКА 1948 изчисти силно напред. Отново Морено получи шанса да стреля от средна дистанция към вратата на Наумов, но ударът му мина в страни. Четири минути по-късно Джонатан Линдсет преодоля Охене, намери Гарсез, който потърси Назон, но нападателят се размина с топката.

ГОЛ! Новото попълнение в ЦСКА 1948 - Радослав Кирилов даде асистенция още при първия си досег на топката, след като влезе като резерва. Ангел Бастунов този път не сгреши и изведе гостите напред в резултата. 

В 58-ата минута ЦСКА бе близо до изравнително попадение след удар с глава на Жеферсон от корнер, който бе блокиран, а добавката а Маурисио Гарсез излетя в аут. Минута по-късно Иван Турицов отправи топовен изстрел от воле от над 20 метра, но изпълнението премина на сантиметри над напречната греда. В 69-ата минута Дауда Бамба се озова очи в очи с Даниел Наумов и отправи първия точен удар за домакините в мача, но капитанът на гостите запази самообладание и отрази. При разбъркване от последвалия ъглов удар се стигна до удар на Бамба от около два метра, Наумов отново изби, а Амос Юга от още по-близка дистанция не уцели вратата. Домакините имат претенции за дузпа за игра с ръка от страна на Елитон. 

ДУЗПА! След преразглеждане с ВАР главният съдия Радослав Гидженов отсъди наказателен удар. Иван Турицов бе безпогрешен от бялата точка и успя да върне ЦСКА в двубоя. Секунди след подновяването на играта домакините хванаха ЦСКА 1948 на контраатака, но Назон уцели горната греда, след което страничния съдия отсъди засада. 

ГОЛ! Брадли де Нойер отбеляза изключително попадение на Наумов в 87' от средна дистанция, като ударът му беше насочен в левия горен ъгъл и с помощта на горната греда топката попадна във вратата. 

Червен картон! Елитон си изкара изключително глупав втори жълт картон в 89', след като изблъска едно от децата, които подаваха топката на "Армията". 

Стартови състави:

ЦСКА: Густаво Бусато, Иван Турицов,  Мено Кох, Юрген Матей (К), Брадли де Нойер, Жеферсон,  Амос Юга, Джонатан Линдсет, Браян Морено, Маурисио Гарсез, Дюкенс Назон

ЦСКА 1948: Даниел Наумов, Стив Фуртадо, Раян Даскалов, Елитон, Джонатан Перейра, Карлос Охене, Ивайло Чочев,  Октавио, Марио Топузов, Ангел Бастунов, Георги Русев

ПРЕДИ МАЧА

Предстои много оспорвано дерби между ЦСКА и ЦСКА 1948. Атмосферата преди мача е изключително нагорещена.

ЦСКА влиза в сблъсъка след серия от 3 поредни победи в шампионата. За последно в първенството „червените“ победиха с 1:0 Септември София. Армейците заемат 5-ото място във временното класиране с 13 точки, но от 5 срещи. ЦСКА все още не познава поражението, но е с два отложени мача заради участието в Европа.

В четвъртък хората на Саша Илич отпаднаха от евротурнирите след загуба с 0:2 от Базел в реванша от плейофите за груповата фаза на Лигата на конференциите. Това понижи настроението в тима, както и разразилият се допинг-скандал около Георги Йомов.

ЦСКА 1948 е лидер в първенството със 17 точки. Хората на Любо Пенев са с 5 победи и 2 равенства, като са в серия от 4 поредни успеха.

В досегашните 6 дуела между двата клуба ЦСКА има превес. Тимът от стадион „Българска армия“ е с 3 победи срещу 1 поражение. Веднъж двата отбора са завършвали наравно.

С интерес се очаква завръщането на Любо Пенев на „Армията“ като треньор на съперника. А шеф в ЦСКА 1948 е и Стойчо Младенов.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички