Зафиров поканен от синдика да води тренировката, вижте какво каза


Зафиров поканен от синдика да води тренировката, вижте какво каза
Снимка: БГНЕС

1019 0

„Заплахи не съм получавал, просто приятелски съобщения от мои бивши приятели.” Това заяви новият старши треньор на ПФК ЦСКА Адалберт Зафиров.

Днес автентичния ЦСКА направи първа тренировка на стадион „Българска армия”, която бе съпътствана с конфронтация между фенове на подкрепящи оздравителния план на бизнесмена Васил Божков и такива на така наречения хибрид на Гриша Ганчев.

„Неприятно съм изненадан от начина, по който ни посрещнаха, защото това са деца на ПФК ЦСКА, които дойдоха да тренират. Събираме с амбицията да играем срещу Лудогорец в мача за Суперкупата. Мен ме покани синдикът Дора Милева.”

„Ще има само един отбор с името ЦСКА – това е ПФК ЦСКА, който се опитваме да го възродим. Другият отбор, доколкото знам, е Етрополе, който е изкупил Литекс и след това се е прекръстил на ЦСКА.”

Зафиров коментира и възможността към клуба да се присъединят играчи от отбора на Гриша Ганчев. „Нашите деца, които са израснали в ЦСКА и на които не им се дава шанс да се развиват някъде другаде са добре дошли при нас.

Ние няма да върнем никого, който е бил картотекиран през миналата година в ПФК ЦСКА, тъй като нямаме право да картотекираме нови играчи до зимата. Очаквам ги всеки момент тези играчи от Австрия.

Говорено е с Ангел Грънчов, с Момчил Цветанов, но нямам потвърждение от тях. В момента ние сме отбор на синдика. Не сме направили никакви разходи, за да се говори за някаква издръжка."

„Чувствам се много потиснат. Не съм очаквал, че „червената” общност може да бъде заблудена по този начин. Очаквам феновете да се опомнят и да осъзнаят какво се случва с ЦСКА, защото определени хора се опитват да откраднат името.

Не мога да кажа кой има интерес да раздели публиката на ЦСКА, но явно някой има интерес отборът да е в това мизерно състояние. Но тази работа, която е започната с разединяването на ЦСКА не е от днес, не е и от вчера. Това е работено може би в предишни години", каза Зафиров, цитиран от БГНЕС.

„Имам планове да отидем на лагер след края на тренировката, но няма да ви кажа къде. Мислите ли, че в тази обстановка може да се работи, че тези невръстни деца, които още нямат 19 години могат да тренират при подобни условия”, завърши Зафиров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички