Вион: След всеки мач искам да съм дал всичко от себе си и да съм мъртъв - това е манталитетът на ЦСКА (ВИДЕО)


Вион: След всеки мач искам да съм дал всичко от себе си и да съм мъртъв - това е манталитетът на ЦСКА (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1416 0

Един от ключовите играчи на ЦСКА в последните години - Тибо Вион, даде подробно интервю пред клубната телевизия на "червените". Той обсъди всички най-интересни теми около тима в последните седмици и сподели любопитна гледна точка по редица теми. 

Ситуацията на терена за "червените"

"От началото на сезона повечето ни мачове бяха домакински. Понякога е по-лесно да играеш у дома и по-трудно като гост. Сега ни чака дълга серия от мачове като гости. Трябва да се подготвим много добре, защото това са най-важните ни мачове преди почивката", започна футболистът с поглед от дългата гостуваща серия на ЦСКА, която бива прекъсната за момент само от домакинство на Локомотив София на шести ноември.

Серията от гостувания

"Мачът срещу Ботев Пловдив беше много труден. За да бъдем успешни, трябваше да спечелим и срещата с Ботев Враца. Подготвихме се много добре, защото знаем, че в България няма лесен съперник и винаги трябва да се подготвяме на 100%. Мисля, че заслужавахме да спечелим", обясни играчът с поглед към изминалите две срещи на "червените" в рамките на седмица срещу Ботев Пловдив и Враца.

"Когато сме гости, всички отбори, които играят срещу ЦСКА, са много агресивни. Нямаме лесен мач, така че трябва да се подготвяме много добре – независимо у дома, или навън. Най-важни са трите точки.

Впечатления от сезона 

Мисля, че за момента се справяме добре. Трябва да продължим по този начин. Не сме свършили и половината работа. Важно е да побеждаваме по този начин до почивката, а след това имаме два месеца за подготовка за следващия полусезон", заяви Вион и подчерта амбициите за борба до последния момент.

Уменията на настоящия треньор - Саша Илич

"Саша Илич е добър треньор. Това е треньорът, от когото ЦСКА се нуждае. Той има силен характер. Няма много опит като треньор, но има огромен опит като играч. Играл е много и големи мачове в голям клуб. Това е добре за нас, защото ни помага в различни ситуации", осъзнава французинът, който бива ротиран често откакто е на "Армията", но винаги е получавал голямо поле за изява.

Революционната схема на игра

Тибо Вион даде и подробности около новата схема на "червените", която все повече се обиграва с натрупването на мачове:

"В тази схема ми харесва да играя като халф-бек, защото в последния ми клуб преди ЦСКА, играех там. При един от първите ми треньори, тук играхме тази система и отново бях на същата позиция. После дойде друг треньор и ме сложи в средата и също ми хареса. На тази позиция мога да тичам много, има повече единоборства, харесва ми и там.

Качествата на самия Вион

Едно от най-силните ми качества е енергията на терена. Когато изляза след мач, трябва да усетя, че съм дал всичко, трябва да съм мъртъв. Наистина вярвам и мисля, че всеки играч трябва да бъде по този начин. Да, всеки може да направи грешка, това не е проблем, това е футболът, но за ЦСКА откъм манталитет трябва да си борбен", завърши звездата.

Прочетете какво сподели и опитният играч за феновете на ЦСКА!

Ето и ВИДЕО от интервюто на Вион:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички