Министърът посочи защо е поставил ЦСКА на преден план и отсече: Нямам пристрастия


Министърът посочи защо е поставил ЦСКА на преден план и отсече: Нямам пристрастия
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1976 0

Министърът на спорта в България Радостин Василев също говори след срещата с представителите на ЦСКА. Той изрично подчерта, че няма пристрастия към никой отбор и че не е "министър на ЦСКА", но е започнал с този казус, защото "червените" са били най-настоятелни.

"Трябваше да видим какво е пречило толкова дълго да се разреши този проблем с базите на ЦСКА. В Министерството на младежта и спорта няма да прави компромиси с никого и с нищо и в тази връзка поех ангажимент да кажа какво се случва с "Армията" и "Панчарево". Държавата трябва да бъде защитена и да няма имоти, които да се рушат.

Аз направих и правя всичко необходимо да помагам на българския спорт, а не определи хора и клубове. ЦСКА бяха най-настоятелни и затова започнах с тях. Като министър заемам само принципни позиции, но се налага да бъда министър на футбола в последните 20 дни. Преди мен нещата са се решавали по друг начин, но вече няма да е така. Изисквам да знам какво се случва с казуса. От ЦСКА изразиха своите опасения, че досега се е пречило на клуба. Главният архитект обясни на ръководството какво трябва да се свърши.

Досега никога не е правен план какви стъпки да се предприемат, за да не се тупка топката. Сега е ясно - може да се строи на терена. Аз спазвам закона. Запознал съм премиера с казуса - наеми, проекти, задължения, инвестиции. За 15 дни направихме повече, отколкото за 10 години" - започна той.

"За мен няма значение кой ще е представител на ЦСКА. Доколкото разбрах Гриша Ганчев е бил болен миналия път. Той ни сподели доста интересни неща за миналото, но не искам да се спирам на тях. Не съм министър на ЦСКА, нямам никакви пристрастия. Когато собственикът има волята да изгражда, ние ще му помогнем. И бъдете сигурни, че държавата няма да инвестира в изграждането на стадион на ЦСКА. Скоро имам среща с Берое и пловдивските отбори" - завърши Василев.

В ЦСКА пък сякаш не могат да си намерят място от радост след срещата с министъра и пуснаха официално съобщение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички