Валентин Антов е фаворит за Футболист на годината, ЦСКА с няколко варианта за негов заместник


Валентин Антов е фаворит за Футболист на годината, ЦСКА с няколко варианта за негов заместник
Снимка: Getty Images/Guliver

2199 0

Централният защитник на ЦСКА Валентин Антов е фаворит за футболист №1 на 2020 година. Гласуването за 60-ото юбилейно издание на анкетата започна вчера и ще продължи до 30 декември. Награждаването ще бъде на онлайн церемония в началото на януари, а конкуренцията за приза изглежда сериозно свита. 20-годишният Антов е основен претендент за наградата, след като през 2018-а бе избран за Най-проспериращ млад футболист, пише "Тема спорт".

Тази есен младият бранител игра във всички 26 мача на ЦСКА в първенството и в Лига Европа, като се отличи в решаващите двубои с БАТЕ Борисов и Базел, както и в срещите от груповата фаза с Рома - равенството 0:0 на "Олимпико" и победата с 3:1 в София.

Неслучайно интерес към Антов вече проявиха именно римските „вълци“ и английският Арсенал, а ЦСКА има три варианта за заместник, ако се стигне до трансфер на младока.

Техническият директор Алън Пардю е предложил на ръководството бивш свой възпитаник - централния защитник на АДО Ден Хааг - Шакил Пинас. Той е роден на 19 март 1998 година и има суринамски корени, висок е 182 см. Като юноша минава през школите на Фейенорд, Ден Хааг, Алфензе Бойс и Дордрехт. Именно с Дордрехт подписва първия си професионален договор през 2016-а и изиграва 4 мача в елита. 

При продажба на Валентин Антов обаче шефовете на ЦСКА могат да извадят нужните пари за привличането му - било под наем или да откупят правата му. Бранителят е играл в 10 от 13-те мача на АДО през този сезон, а отборът му заема предпоследно място в класирането.

Освен нидерландеца, вариант за „червените“ е и централният защитник на Уотфорд Франсиско Сиералта, който може да пристигне като преотстъпен на "Армията". Така чилийският национал би станал поредният играч, който Уотфорд дава под наем на „червените“ след офанзивните футболисти Джером Синклеър и Адалберто Пеняранда, които акостираха в началото на октомври.

Сиералта е третата опция за ядрото на червената защита наред с Шакил Пинас и Диниш Алмейда. Защитникът на Локо Пд е силно желан от Бруно Акрапович, но ще трябва да намали сериозно финансовите си претенции, ако иска да премине на "Армията". А дали Диниш Алмейда от Локо (Пд) ще премине в ЦСКА вижте тук. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички