В Италия припомниха любопитната връзка на Стойчо Младенов и Жозе Моуриньо


В Италия припомниха любопитната връзка на Стойчо Младенов и Жозе Моуриньо
Снимка: Lap.bg, колаж: Sportlive.bg

3471 0

Италианската медия Gazzetta.it припомни връзката между Стойчо Младенов и Жозе Моуриньо. Двамата се изправят един срещу друг като треньори на ЦСКА и Рома в двубой от Лига на конференциите, но кариерите им се пресичат преди повече от 30 години.

Между 1989 и 1991 г. Младенов е нападател на Витория Сетубал. Той оставя страхотни впечатления в отбора, като в 63 мача вкарва 22 гола, въпреки че по това време вече е над 30-годишна възраст. По това време Моуриньо е треньор в младежките формации на Витория, като клубът е от неговия роден град.

Работата във Витория е първа в кариерата на Моуриньо, а съвсем скоро и Младенов стартира в треньорската професия в Португалия. Стойчо е играещ треньор в Ещорил и Олянензе, преди да окачи бутонките през 1994 г.

Изданието припомня и че римляните са се изправяли 7 пъти срщеу ЦСКА, като имат 5 победи срещу 1 за "армейците". Самият Моуриньо обаче няма грешка срещу български отбори и има 6 победи в 6 противопоставяния. Като футболисти Стойчо Младенов игра срещу Рома през сезон 1983/84 във втория кръг на КЕШ. Тогава италианците спечелиха 2 пъти с по 1:0 и стигнаха финала.

Ето и какво заяви Жозе Моуриньо преди двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички