В Беларус са сериозно притеснени: От властите в България зависи БАТЕ Борисов да не падне служебно от ЦСКА


В Беларус са сериозно притеснени: От властите в България зависи БАТЕ Борисов да не падне служебно от ЦСКА
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

23058 0

За българския вицешампион ЦСКА предстои изключително сериозен и важен мач от втория квалификационен кръг в Лига Европа срещу беларуския БАТЕ Борисов. Срещата между двата тима трябва да се проведе в четвъртък (17.09) от 20:00 часа българско време.

Медиите в Беларус обаче се сериозно загрижени и притеснени поради потенциалната възможност местният им тим да загуби служебно с 0:3 от "армейците". За да се случи това, трябва да се разрасне кризата с коронавирус в отбора.

За момента се смята, че двама от лидерите на БАТЕ в лицето на Станислав Драгун и Игор Стасевич имат COVID-19. Старши треньорът на тима Кирил Алшевски разкри, че двамата са дали по един положителен и един отрицателен тест.

Изданието presball се притеснява, че при кацането в София може да бъдат установени още заразени от футболистите или делегацията на БАТЕ, каквито случаи вече е имало съвсем скоро през сезона в европейските клубни турнири. Напомня се, че вече неколкократно е присъждана и служебна загуба за тима, в който са установени заразените.

Допълва се, че развитието на подобен сценарий зависи много от решението на властите в страната (в България). Има възможност при установени няколко положителни проби на коронавирус, само хората, които са ги дали, да бъдат карантинирани, докато останалите да вземат участие. Възможно е обаче и всички други да бъдат поставени в изолация поради контакта си със заразените - всичко зависи от решението в конкретната страна, а в случая - това е България.

Припомняме, че в ЦСКА също има двама с коронавирус. Става въпрос за опитния Петър Занев, както и нападателя Ахмед Ахмедов, като двамата със сигурност пропускат двубоя, тъй като са под карантина. А именно Петър Занев разкри каква е целта пред ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички