Успеваемостта на Акрапович в ЦСКА, която не оправдава уволнението му


Успеваемостта на Акрапович в ЦСКА, която не оправдава уволнението му
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

997 0

Бруно Акрапович остана на треньорския пост в ЦСКА точно 4 месеца и 11 дни. Босненецът смени Локомотив (Пловдив) със столичния гранд на 8 ноември 2020 г., като официалното му назначение стана факт 3 дни по-късно. За този 138-дневен период наставникът води "червените" в общо 16 мача в 3 различни турнира, спечели 11 от тях, записа и 2 равенства и 3 загуби.

В проценти победите на 53-годишния Акрапович на "Армията" са 68,75%. Това означава, че Бруно има по-висока успеваемост от всички треньори преди него в последните 5 години. Най-убедителният му успех с ЦСКА бе в неговия дебют - 5:0 над аматьорския Ботев (Ихтиман) в Купата на България.

С Акрапович "червените" се класираха на полуфиналите в любимия му турнир (Купата) и се представиха достойно в Лига Европа. Най-доброто им представяне там бе победата над Рома с 3:1, но отборът отпадна в груповата фаза. След загубата от Лудогорец в първенството ЦСКА забуксува в шампионата и това се оказа формалният повод за раздялата с треньора. А ето какви са били големите му грешки в ЦСКА според легендата Паро Никодимов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички