Убийствена скука в Коматево, Ботев и ЦСКА безпомощни пред гола


Убийствена скука в Коматево, Ботев и ЦСКА безпомощни пред гола
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

8419 0

Отборите на Ботев Пловдив и ЦСКА завършиха при резултат 0:0 в първи полуфинален мач от турнира за Купата на България. Двата тима пропуснаха няколко добри шанса, но гол в една от двете врати така и не падна. В края на срещата Филип Филипов получи втори жълт картон за нарушение срещу Тиаго. Така Ботев и ЦСКА ще решат изхода от този полуфинал на реванша в София след две седмици. А ето и всичко по-интересно от днешния мач:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Още във 2-рата минута Греъм Кери опитва удар отдалеч, но топката попада в ръцете на Янко Георгиев. В 8-мата минута Ботев Пловдив прави опасна атака, при която Антонио Вутов центрира топката в наказателното поле на ЦСКА и вратарят Густаво Бусато бе много близо до това да сбърка. Все пак "армейците" се разминаха само с корнер.

В 22-рата минута ЦСКА опитва атака към вратата на Ботев Пловдив, която завършва с удар на Евандро, но той по никакъв начин не затруднява Георгиев. В 25-тата минута "червените" изпълниха ъглов удар, след който Янко Георгиев сбърка и Евандро можеше да се възползва от ситуацията.

В 31-вата минута "канaрчетата" организираха атака чрез Александър Тонев, който намери Джонатан, но ударът на десния бек бе крайно неточен. В 41-вата минута Ботев Пловдив получи правото да изпълни ъглов удар. След центрирането се получи разбъркване, при което топката се озова в Александър Тонев, който стреля неточно. Двата тима се прибират на почивка при нулево равенство след скучно първо полувреме в Коматево.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

В 48-мата минута домакините имаха добра възможност да създадат първа опасна атака за втората част, но Александър Тонев не успя да намери по най-добрия начин Станислав Шопов. В 53-тата минута Ферарио Спасов прави първа промяна в своя тим, като на мястото на Джонатан Перейра в игра влиза Лазар Марин.

В 55-тата минута Али Соу създаде най-доброто положение пред една от двете врати от началото на срещата. Нападателят проби добре отдясно и стреля към вратата на Янко Георгиев, но топката мина покрай вратата. Малко след това Стефано Белтраме имаше страхотен шанс за гол, но стреля над вратата на Георгиев. Милош Крушчич реагира с промяна - Белтраме и Евандро напускат, а на техните места влизат Тиаго и Енрике. Бурбано пък влиза за Ботев на мястото на Станислав Шопов.

В 66-тата минута Тодор Неделев стреля опасно отдалеч, но топката премина малко покрай гредата на Бусато. В 68-мата минута Тиаго излезе сам срещу Георгиев, но вратарят отрази удара му. В 71-вата минута пък Ботев стигна до най-чистото си положение за гол. Антонио Вутов стигна до топката и я насочи към Фабио Бурбано, който опита технично с пета да я насочи в мрежата, но опитът му бе крайно неточен.

ЦСКА стигна до нова опасност в 75-ата минута. Греъм Кери центрира отлично към Али Соу, но ударът на нападателя с глава отново бе неточен. Малко след това гамбиецът отново получи топката и за пореден път не успя да преодолее Георгиев. В 83-ата минута големият длъжник Соу излиза и на негово място се появява героят от четвъртфинала с Ботев Враца Ахмед Ахмедов.

В 91-вата минута Филип Филипов извърши нарушение срещу Тиаго и получи втори жълт картон и съответно червен. Гостите обаче не успяха да се възползват от численото си предимство и двата тима оставиха развръзката за реванша.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Ботев Пловдив: Янко Георгиев – Джонатан Перейра, Станислав Работов, Иван Бандаловски, Филип Филипов, Радослав Терзиев, Лъчезар Балтанов /к/, Тодор Неделев, Станислав Шопов, Александър Тонев, Антонио Вутов

ЦСКА: Густаво Бусато – Греъм Кери, Иван Турицов, Валентин Антов,  Петър Занев /к/, Пламен Гълъбов,  Кристиян Малинов, Брадли Мазику ,Стефано Белтраме, Евандро да Силва, Али Соу,

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Ботев Пловдив достигна до полуфиналната фаза, след като елиминира последователно Миньор Перник, Славия и Ботев Гълъбово. Домакините нямат проблеми с контузени играчи. Очаква се треньорът на тима Ферарио Спасов да заложи на 10 българи, като единственият чужденец ще бъде десният бек Джонатан. Тимът не се намира в добра форма, като няма нито един успех през календарната 2020-та година.

ЦСКА успя да стигне до фазата на полуфиналите, след като се справи с отборите на Локомотив Горна Оряховица, Арда Кърджали и Ботев Враца. Треньорът Милош Крушчич не може да разчита на Рубен Пинто, който е наказан. Миналата година двата отбора отново играха един срещу друг за Купата във фазата на полуфиналите, като тогава „канарчетата“ се класираха за финала след победа с 3:2 в Пловдив и равенство 3:3 на „Българска армия“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички