Турнирната издънка Стойчо закопа ЦСКА в Монтана


Турнирната издънка Стойчо закопа ЦСКА в Монтана

5827 0

Монтана изхвърли ЦСКА от турнира за Купата на България! Футболистите на Ферарио Спасов стигнаха до пълен обрат в мача, след като изоставаха с 0:1. Головете за домакините отбелязаха Миро Антонов (80) и Георгиев (114). За ЦСКА се разписа Тони Силва (73). Това е поредният провал на Стойчо Младенов начело на ЦСКА, когато става дума за турнирен мач. 

В стартовият състав на ЦСКА имаше само двама българи - Карачанаков и Попов. Треньорът на тима Стойчо Младенов бе решил да излезе с най-доброто, с което разполага, като само Тони Силва бе оставен да почива.

Първи до удар стигнаха "армейците" още в 3-та минута. Карачанаков проби по крилото, но шутът му мина доста високо над вратата на Василев.

Само две минути по-късно Монтана отговори по интересен начин! Иван Минчев подаде хитър пас към Сергей Георгиев, който получи топката отдясно, зад отбраната на "червените", но ударът му бе доста неточен.

След вихреното начало двата отбора намалиха оборотите, като играта бе равностойна и битката се водеше в центъра на терена.

В средата на първото полувреме двубоят отново се оживи! Първо в Серджиу Буш засече с глава центриране отляво, но то не застраши стража на Монтана. В 21-та минута обаче само малшансът лиши ЦСКА да поведе в резултата.

Апостол Попов изведе Карачанаков със страхотен пас сам срещу вратаря, но крилото предпочете да шутира в близкия му ъгъл, като не успя дори да уцели вратата.

В ответната атака отборът на Монтана сътвори най-интересната ситуация през първото полувреме! В 23-та минута, домакините организираха великолепна атака. Минчев отново показа добър поглед и намери Георгиев, който нахлу в наказателното поле и стреля, но нацели дясната греда на Дивиш. Топката попадна в Миро Антонов, който първоначално не успя да нанесе силен удар, но кълбото отново се озова в него. Този път той успя да отбележи гол, но се оказа, че негов съотборник е докоснал топката преди тя да се озове в мрежата и така справедливо бе отсъдена засада.

В следващите минути и двата отбора си размениха по няколко атаки, които не обаче не доведоха до реални опасности пред двете врати. Първо халфът на Монтана Рахов стреля по земя, а ЦСКА отвърна с удар на Бергонси от дистанция.

В 42-та минута Неманя Милисавлевич преодоля с лекота персоналния си пазач Пейчев и намери Буш, чийто удар срещна тяло на защитнк.

В самия край на полувремето нападателят на Миро Антонов изпусна да осигури добро психологическо предимство за Монтана. След бърза контраатака, той бе изведен от Минчев сам срещу вратаря на ЦСКА, но се засуети, тръгна да финтира догонилият го Кукоч и в крайна сметка загуби топката.

Пет минути след подновяването на играта, влезлият като резерва Тони Силва развинти трима защитници на Монтана и отправи удар по земя, който попадна право в ръцете на Василев.

Първите впечатления от второто полувреме бяха, че ЦСКА подобри значително играта си.

В 55-та минута отново Силва бе "виновникът" за проблемите на Монтана в защита. След прецизно центриране на португалеца, Буш стреля ефектно, без подготовка, но ударът му бе в центъра на вратата и нямаше как да затрудни Василев.

Шест минути по-късно силен удар на Бергонси с левия крак бе отново отразен от стража на Монтана, който показа добро пласиране.

В 73-та минута, правещият много силен мач халф на Монтана Минчев, пробва своя късмет с бомбен удар с левия крак, който обаче отиде далече в аут.

Три минути след това ЦСКА поведе! След колективна грешка в отбраната на домакините, Милисавлевич центрира отляво, Тони Силва засече топката на далечната греда с глава и резултатът стана 0:1!

Радостта на червените обаче трая едва седем минути! В 80-та минута Миро Антонов бе изведен по перфектен начин зад заспалата "червена" отбрана и с техничен удар майсторски прехвърли Дивиш - 1:1!

Минута преди края на редовното време на мача, левият бек на ЦСКА Тончи Кукоч пожела да се превърне в герой за своя отбор, но ударът му бе твърде анемичен, за да затрудни Василев.

Така двата отбора трябваше да играят продължения, което бе справедливо, с оглед на показаното от тях по време на двубоя.

Първото продължение започна с греда за ЦСКА! Йоахим пусна пас отляво към Милисавлевич, чийто удар бе ловко избит в страничния стълб от вратарят на Монтана.

Последва мощен индивидуален пробив на Жоаким, който не доведе до опасност.

Минута преди края на първото продължение Монтана достигна до пълен обрат! В период, в който двата отбора вече доиграваха мача, Ерик Почански проби по крилото и центрира в наказателното поле на ЦСКА. Георгиев изпревари Тончи Кукоч и с финно докосване бутна топката в мрежата зад Якуб Дивиш - 2:1!

В 114-та минута най-добрият футболист на ЦСКА в мача Тони Силва шутира, топката рикушира в крак на защитник на Монтана и кацна на сантиметри под горната греда на Василев. Вратарят на Монтана обаче за пореден път показа класа и изби в корнер.

Минута след това Миро Антонов можеше да реши всичко в сблъсъка, но техничният му удар мина на милиметри от вратата.

До края на второто продължение ЦСКА опита да наложи натиск, но усилията на "червените" бяха твърде хаотични и не доведоха до нищо.


СТАТИСТИКА

Мач от 1/16-финалите в турнира за Купата на България

Монтана - ЦСКА 2:1

Силва 0:1 (73)

Антонов 1:1 (80)

Георгиев 2:1 (114)

МОНТАНА: Ивайло Василев, Иван Михов, Георги Пейчев, Асен Георгиев, Раиф Мурадов, Ангел Рахов, Иван Минчев (Владимир Мичев 78'), (Здравко Лазаров 76'), Янко Ангелов, Ерик Почански, Мирослав Антонов, Сергей Георгиев

Треньор: Ферарио Спасов

ЦСКА: Якуб Дивиш, Апостол Попов, Кристиан Супусела, Маркиньос, Неманя Милисавлевич, Еденилсон Бергонси, Денис Причиненко, Жаон Рибейро (Йоахим 46'), Антон Карачанаков (Силва 46'), Тончи Кукоч, Серджиу Буш ( Луис Суарес 64')

Треньор: Стойчо Младенов

Жълти картони: Мичев (Монтана); Бергонси, Причиненко, Маркиньос (ЦСКА);

Съдия: Александър Костадинов

Стадион: "Огоста"

Зрители: 2400

 

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички